Yemek Tarifi

Pastanedikinden farksız çıtır mı çıtır patatesli börek tarifi. Sırrı sodalı sosunda!

Kahvaltı sofralarının ve çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olan börek Türk mutfağının en güzel ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda börek yapmak oldukça kolaydır. İstediğiniz an yufkanızı alın ve hemen börek yapmaya başlayın. Böreğin içerisinde istediğiniz harcı da kullanabilirsiniz. Biz ise bu sefer her ortama yakışan patatesi seçtik. Bu yazımızda sizlere, patatesli böreğin nasıl yapılabileceğinden bahsettik. Patatesli börek yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • Yufka

İç harcı için

  • 2 ya da 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 4 adet patates
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Sos için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Pastane usulü patatesli börek nasıl yapılır?

Patatesli börek yapabilmek için öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamamız gerekiyor. Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağ alalım. Ardından da bu tavaya doğradığımız soğanları alalım ve biraz kavuralım. Soğanlar biraz renk almaya başladıktan sonra ise haşlayıp doğradığımız patatesleri de bu tavaya alalım. Patateslerimizi karıştırırken, birazcık ezelim. En sonunda ise iç harcımızı tatlandırmak için içerisine pul biber, karabiber, nane, toz kırmızı biber ve tuz ekleyelim. İç harcımız hazır olduktan sonra ise bir kap içerisine alalım ve soğuması için bekletmeye başlayalım.

İç harcımızın soğuması esnasında yufkalarımızı hazırlamamız gerekiyor. Bunun için bir karıştırma kabı içerisinde sıvı yağ, sirke ve unu alalım. Ardından da bu malzemeleri boza kıvamına gelene kadar çırpalım. Sosumuzu hazırladıktan sonra ise yufkalarımızdan bir tanesini tezgaha alalım ve yarısına hazırlamış olduğumuz sosu sürelim. Yufkanın kuru kısmını da sosladığımız kısma doğru katlayalım. Daha sonra ise üzerine tekrardan sos dökelim. İki katlı olan yufkamızı, 6 eşit üçgen olacak şekilde keselim.

İzleyin: BÜTÜN SIRRI SOSUNDA! 🤫 ÇITIRLIĞINI ASLA KAYBETMEYEN PATATESLİ BÖREK 👌🏻😎

Yufkamızı düzgün bir şekilde kestikten sonra, her üçgen parçasının içerisine hazırladığımız patatesli harcımızdan yerleştirelim. Ardından da böreklerimizi sigara böreği sarar gibi saralım. Elimizdeki diğer yufkalar için de bütün bu işlemleri yapalım. Bütün böreklerimizi hazırladıktan sonra ise fırın tepsimizin içerisine bir adet pişirme kağıdı yerleştirelim. Ardından da hazırladığımız börekleri fırın tepsisine yerleştirelim.

Fırın tepsisine yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine ise bir yağlama fırçası yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Eğer isterseniz, böreklerinizin üzerine susam ve çörek otu da serpebilirsiniz. En sonunda ise böreklerinizi, önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırına atın. Yaklaşık 30 dakika kadar, böreklerinizin üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak