Güzellik

Perma nasıl yapılır?

Düz saçlı insanlar, her zaman için kıvırcık saçlı insanlara imrenmiştir. Bu yüzden de gelişen teknoloji ile beraber perma işlemleri de bir o kadar yaygın hale geldi. Kimyasal yollar ile saçlara dalga veya kıvırcık yapı kazanılmasına, perma denilmektedir. Son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelen perma işleminin nasıl yapılabildiğini insanlar merak ediyor. Birkaç adımın uygulanabilmesi ile perma işlemi çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Ancak perma işleminin saç bakım merkezlerinde yapılması daha güvenli olur. Zira kullanılan kimyasal maddelerin yanlış kullanımı, saçlarınıza zarar verebilir. Bu yüzden de perma işlemini bir saç bakım uzmanının yapması çok daha mantıklı olacaktır. Bu yazımızda sizlere, permanın nasıl yapılabileceğinden bahsettik.

Perma nedir?

Saçlara uygulanan kimyasal maddeler yardımı ile düz yapıdaki saçların, daha dalgalı veya kıvırcık olabilmesini sağlayan işleme perma denilmektedir. saçlarını uzun süre boyunca kıvırcık ya da dalgalı bir biçimde kullanmak isteyen kişilerin tercih etmiş olduğu perma uygulaması, uzun süreli kıvırcık saç deneyimi yaşamanızı sağlamaktadır. Ancak perma saç yapılırken kullanılmakta olan kimyasal maddeler, saçlara zarar verebilir. Bu yüzden de perma işlemi yapan kişilerin uzman kişiler olduğundan emin olmanız gerekiyor. Aksi takdirde perma işlemini acemi kişilerin yapması, saçlarınıza zarar verebilir. Herhangi bir yanlış hamle nedeni ile saçlarınızdan olabilirsiniz.

Perma ne kadar kalıcı?

Perma işlemi sayesinde uzun süreler boyunca saçlarınız kıvırcık ya da dalgalı bir biçimde kalabilmektedir. Ancak yine de saçarınızın asıl şekli düz olacağından, çok uzun süreler beklemeniz mantıksız olacaktır. Perma işlemi yapılmış bir saçın kalıcılık süresi, 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir.

Perma saça zararlı mı?

Perma yaptırtmak isteyen kişilerin en merak ettiği konulardan biri de perma işleminin saçlara zarar verip vermediğidir. Perma işlemi sırasında saçlarınız 1 saat boyunca kimyasal maddelere ve yüksek ısıya maruz kalmaktadır. Bu yüzden de saçlarınız zayıflayabilir. Zayıflayan saçlarda ise koparak dökülmeler ve saç kırıkları görülebilmektedir. Ek olarak ise perma işlemi sırasında kullanılan kimyasal maddeler, saç derisinde alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Bu yüzden de perma işlemi yaptırtmadan önce dikkatlice düşünmeniz ve daha sonra karar vermeniz gerekiyor.

Perma yaptırılmış olan saçlarda birçok farklı sorun görülebilmektedir. Bu sorunlardan en yaygın olanı ise perma işlemi sırasında kullanılan kimyasal maddelerin saç derisindeki saç foliküllerini açması. Bu durum da saç derisinde enfeksiyon oluşmasına neden olabilmektedir. Bunun yanında perma işlemi sırasında yüksek ısı nedeni ile saç tellerinde kırıklıklar baş gösterebilir. Aynı zamanda saç derisinde hassasiyet oluşabilir. Bu yüzden de perma işlemini yapan kişinin saç bakım uzmanı olması oldukça önemli. Güvenilir bir saç bakım merkezi aracılığı ile bu işlemi yaptırtmanız, saçınızın sağlığı açısından çok daha mantıklı bir karar olacaktır.

Perma nasıl yapılır?

Saçlarımıza perma işleminin yapılabilmesi için bazı adımların uygulanması gerekmektedir. Bu işlemin doğru bir biçimde uygulanması gerekiyor. Aksi takdirde saçlarınıza istenmeyen zararlar verebilirsiniz. Bunun gibi durumları yaşamamak için ise uzman kişilerin perma işlemi yapması gerekiyor. Perma işlemi yapmak için şu adımları takip etmeniz gerekiyor:

  • Perma yapmadan önce saçlarınızı güzel bir şekilde yıkmanız gerekiyor. Yıkama işlemi sayesinde saçlarınız perma sırasında kullanılan kimyasal maddelere daha iyi bir tepki gösterecektir.
  • Saçları düzgün bir şekilde yıkadıktan sonra ise saçlar 3 farklı paraya ayrılır ve perma solüsyonu uygulanır. Perma solüsyonu, saçların keratinlerine işler ve sülfür bağlarını kırar. Saçlar perma kağıdına sarılır ve solüsyon uygulanır.
  • Daha sonra perma solüsyonu uygulanmış olan saç, perma kağıdı ile birlikte saç kıvırma maşasına sarılır. Maşanın boyutu ise saçların ne kadar kıvırcık olması gerektiğine göre değişmektedir.
  • Tüm saça aynı işlem uygulanır ve en sonunda da beklenilmeye başlanır.
  • Bekleme süresinin ardından da perma nötrleştirici kullanılır ve biraz daha beklenir.
  • Daha sonra ise perma kağıdı saçtan çıkarılmadan saçlar yıkanır.
  • Ardından da saçların kuruması beklenir.

Kurutma işleminin tamamlanmasının ardından da permalı saçlarınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Cilt sorunlarına birebir gelen jojoba yağının faydaları nelerdir?

Anavatanı Kuzey Amerika olan jojoba bitkisi güzellik için son derecede önem arz etmektedir. Özellikle yağı güzellik sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer
Güzellik

Şeffaf sabunun faydaları nelerdir?

Son zamanlarda popülerliğini bir hayli artırmış olan şeffaf sabun, sağlamış odluğu faydalar ile insanların beğenisi toplamış bir cilt bakım ürünü