Pişirirken yemek isteyeceksiniz. Halka poğaça nasıl yapılır?
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan poğaçayı daha eğlenceli hale getirmek istiyorsanız, halka poğaçaları deneyebilirsiniz. Misafirlere ikram edebileceğiniz harika yiyeceklerden biri olan halka poğaça, özellikle çay sohbetlerinin yanında harika gidecek. Bu yazımızda sizlere, halka poğaçanın nasıl kolay bir şekilde yapılabileceğinden bahsedeceğiz. Halka poğaça yapabilmek için öncelikle şu malzemeleri temin etmeniz gerekmektedir:
Hamuru için
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
Halka poğaça nasıl yapılır?
Videolu anlatım: Piştiği Anda Bitti 🏆 Pamuk Gibi Yumuşacık Halka Poğaça Tarifi
https://www.youtube.com/watch?v=YcV0g7W6MOk
Halka poğaça yapabilmek için öncelikle uygun bir karıştırma kabı içerisine 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tuzu alalım. Daha sonra bütün malzemeleri iyice karıştıralım. Tel çırpıcı ile güzelce çırptıktan sonra ise 6 su bardağı unumuzu da ekleyelim. Biraz daha karıştırdıktan sonra ise 1 paket instant mayamızı da ekleyelim ve hamurumuzu güzel bir şekilde yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu güzel bir şekilde toparladıktan sonra ise tezgahımıza un serpelim ve hamuru da un serpmiş olduğumuz tezgaha alalım.
Hamurumuzu tezgaha aldıktan sonra son bir kez daha yoğuralım ve arından da oda sıcaklığına getirilmiş olan tereyağı ekleyelim. Hamurumuzu tekrardan karıştıralım ve ardından da bir kap içerisine alalım. Daha sonra hamuru eklediğimiz kabın üzerini bir streç film ile kapatalım ve hamurun mayalanması için bir saat kadar bu şekilde bekletelim. Sürenin sonunda ise tezgaha un serpelim ve hamuru bir kez daha yoğuralım. Daha sonra ise hamuru 17 ya da 18 eşit parçaya bölelim. Sonrasında da her bir parçayı elimiz yardımı ile yuvarlayalım ve bir beze haline getirelim.
Hazırladığımız bütün bu bezeleri elimiz ile genişletelim. Ardından da daire şeklindeki herhangi bir aparat yardımı ile hamurun ortasını keselim. Tüm hamurları da aynı şekilde hazırlayalım ve ardından da pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim. Daha sonra ise hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim. İsterseniz eğer kavrulmuş susam da serpebilirsiniz. 15 dakikalık tepsi mayasının ardından da 190 derecelik fırında, yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirelim. Piştikten sonra direkt olarak servis edebilirsiniz.