Sadece birkaç damla eklemeniz yetiyor. Salçanın küflenmesini önleyen püf noktası belli oldu
Yemek kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan salça, hızlıca küflenebilme problemi nedeniyle mutfaklarda sıkça karşılaşılan bir sorundur. İster domates, ister biber olsun, salçalar kısa sürede bakteri üretebilir ve bu durum kullanılamaz hale gelmelerine yol açar. Salçanın küflenmesi ne soğuk hava ne de cam kavanozla önlenemez. Ancak, sizlere salçayı küflenmekten koruyacak, zamanın aşındırıcı etkisine meydan okuyacak bir yöntemi anlatacağız. İşte salçanın küflenmesini hızlıca durduran o yöntem…
Salça Küflenmesini Nasıl Engelleriz?
Anadolu’nun eski sırlarından olan bu yöntemle salçanın küflenmesini sadece birkaç damla eklemekle durdurabiliriz. Bu, zaman içerisinde büyük ölçüde israfı engelleyen bir yöntemdir. Bu çözüm sayesinde, salçalarınızın ömrü uzar ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmez.
Fabrikasyon Salçalar ve Depolama
Fabrikasyon salçaları alır almaz, kaplarını değiştirmek ilk adımdır. Bu, salçanın ömrünü önemli ölçüde uzatır. Ancak salçayı yeni kaba aktarırken, biraz kaya tuzu ve zeytinyağı kullanın. Hem kaya tuzu hem de zeytinyağı, bakteri oluşumunu engeller ve salçanın küflenmesini önler.
Örneğin, 500 gram salçaya bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu ve birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı cam bir kavanoza aktarın. Ancak burada önemli bir püf noktası bulunmaktadır.
Kavanoz Seçimi
Seçeceğiniz kavanozun yeni ve temiz olması gereklidir. Daha önce bu kavanozda başka bir besin bulunmamış olmalıdır. Kullanılmış bir kavanozda daha önceden depolanan besinlerin bıraktığı koku, salçanın küflenmesine neden olabilir.
Salça Karışımı
Bir diğer püf noktamız da, sade domates salçasının içine bir yemek kaşığı biber salçası eklemektir. Biber salçasının eklenmesi, domates salçasının fazla yumuşamasını engeller.
Sonuç
Bu öneriler sayesinde, salçalarınızın ömrü uzar ve daha lezzetli olurlar.