Sarma beyti kebabı nasıl yapılır? Lezzet artık evinizde
Dillerden düşmeyen efsane lezzet beyti kebap herkesçe sevilen bir yemektir. Ne var ki bu leziz yemeği yemek için restorana gitmemiz gerekirdi. Lezzetiyle kendine hayran bırakan sarma beyti kebabı artık evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Kebapçıların bile kıskanacağı bu tarif sayesinde lezzetin doruklarına çıkacaksınız. Hazırsanız başlayalım.
Sarma beyti kebabı tarifi
Malzemeler
- 2 adet yufka
Sosu İçin
- 4 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
Köftesi İçin
- 400 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Servis İçin
- Yoğurt Kıyılmış maydanoz
Yufkaları yağlamak için
- Eritilmiş tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle 400 gram kıyma, 1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan, 1 diş sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı pul biberi geniş bir kaseye koyalım. Ardından bütün malzemeleri güzelce yoğuralım. Yoğrulan karışımın üzerini streç filmle kapattıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletelim.
Nefis mi nefis sarma beyti kebabı tarifi için
Buzdolabından çıkardığımız kıyma karışımını şekillendirelim. Harçtan aldığımız büyük parçaları elimizle yuvarlayalım. Daha iyi pişmesi için üzerine birazcık bastıralım. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye köfteleri yerleştirip önceden ısıtılan 185 derece fırında 12 dakika pişmeye bırakalım. Köfteler piştiyse sıra yufkada. İkiye keselim ve ön yüzüne eritilmiş tereyağı sürelim. Köfteleri yufkanın üzerine yerleştirelim ve rulo yapalım. Köftelerin dağılmaması için gevşek sarmayalım. Rulo yaptığımız ikiliyi verev şeklinde dilimleyelim. Yufkaları tepsiye koyalım. Aralıklı olması önemli. Ardından üzerine tereyağı sürüp kızarması için beytimize şans verelim. 185 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Sos için 2 yemek kaşığı tereyağı ve 4 adet rendelenmiş domatesi tavaya alıp karıştıralım. İsteğe göre salça da eklenebilir. Pişen sosa 1 çay kaşığı kırmızı biber, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edelim. Sos da hazır. Nar gibi kızaran beytimizi fırından alıp tabağa koyalım. Ortasına yoğurt eklediğimiz beytinin üzerine bu enfes sosu dökelim. İsteğe bağlı olarak maydanoz da serpebilirsiniz. Ve işte sarma beytimiz hazır! Herkese afiyet olsun.