Sim kart olmadan WhatsApp kullanmanın yolu var mı?
WhatsApp, 2023 yılında birçok yeni özelliği piyasaya süremeye hazırlanıyor. Bu özellikler genellikle gizlilik ve güvenlik üzerine olacak. Bunun en büyük nedeni ise geçen sene yaşanılan gizlilik sözleşmesi olayı. Bu sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar, Telegram gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarına geçiş yaptı. WhatsApp ise tekrardan bu kullanıcıları geri kazanmak istediği için böyle bir hamle yapabilir.
Öncelikle, WhatsApp uygulaması her ne kadar bir telefona kurulsa da, aslında telefon numarası üzerinden çalışmaktadır. Yani, bir telefon numarasına sahip olan herkes WhatsApp uygulamasını kullanabilir. Ancak, bir telefon numarası olmadan WhatsApp kullanmak mümkün değildir.
WhatsApp Web tarafında birçok yenilik getiren WhatsApp, çoklu cihaz kullanımı beta olarak bütün kullanıcılara sundu. Bu özellik sayesinde WhatsApp’ı asıl cihazınız dışında, 4 farklı cihazda da kullanabiliyorsunuz. Üstelik asıl kullandığınız cihazın da diğer cihazla herhangi bir bağlantısının bulunmasına gerek yok. Bu sayede telefonunuzu başka bir yerde unuttuysanız dahi WhatsApp kullanabiliyorsunuz.
Neden WhatsApp için Sim kart gerekli?
WhatsApp kullanabilmek için aktif bir telefon numarasına, yani kısacası Sim kartına ihtiyacınız bulunmaktadır. Çünkü WhatsApp’a giriş yaparken hali hazırda kullandığınız telefon numarasına doğrulama kodu yollanılmaktadır. Siz de bu doğrulama kodu ile WhatsApp’a giriş yapabiliyorsunuz. Eğer bir telefon numaranız bulunmuyorsa, herhangi bir WhatsApp hesabı kuramazsınız. Fakat WhatsApp hesabınızı kurduktan sonra ise kullanmakta olduğunuz sim kartını, cihazınızdan çıkartabilirsiniz. Bu durum WhatsApp kullanımızı etkilemeyecektir. Ancak WhatsApp uygulamasını silerseniz veya uygulama içi verilerini silerseniz, tekrardan kullanmış olduğunuz sim kartına ihtiyacınız olacaktır.
WhatsApp uygulaması, birçok farklı cihazda kullanılabilir. Ancak, her cihazın bir telefon numarasına sahip olması gerekmektedir. Dolayısıyla, başka bir cihazda WhatsApp kullanmak istiyorsanız, telefon numaranızın da o cihazda kullanılabilir olması gerekmektedir.
Sim kart olmadan WhatsApp kullanmanın yolu nedir?
WhatsApp kullanmak için illa ki cep telefonu numarasına ihtiyacınız yok. Bunun için sabit bir hattı da kullanabilirsiniz. WhatsApp hesabı oluştururken, sizden telefon numarası istenecektir. İstenilen telefon numarası bölümüne de sabit telefon hattı numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra size sms onayı için kod gönderecekler. Fakat siz sabit hat üzerinden bu koda erişemeyeceksiniz. Ancak sms onayı için 5 dakika süre bulunmaktadır. Bu sürenin sonunda ise tekrardan sms gönderilmesini mi yoksa direkt olarak sesli arama mı istersiniz diye bir soru alırsınız. Bu soruya ise WhatsApp beni arasın cevabını verin ve sabit hattınıza gelen çağrıyı cevaplayın. Gelen çağrıda size WhatsApp hesabı açabilmenizi sağlayan onay kodunu söyleyeceklerdir. Bu sayede WhatsApp hesabınızı sim kartsız bir şekilde açabilir ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak, WhatsApp uygulaması bir telefon numarası üzerinden çalışır ve bir telefon numarasına sahip olmadan kullanmak mümkün değildir. Bu nedenle, SIM kart olmadan WhatsApp kullanmak da mümkün değildir. SIM kartınızı çıkardıktan sonra WhatsApp hesabınızı da kullanamazsınız. Ancak, farklı bir cihazda WhatsApp kullanmak istiyorsanız, telefon numaranızın o cihazda kullanılabilir olması gerekmektedir.
Son zamanların en popüler mesajlaşma yöntemi olan WhatsApp özellikle içinde bulunan birçok özellik sayesinde diğer mesajlaşma uygulamalarını geride bıraktı. Çok rahat bir şekilde dosya gönderimi, video ve fotoğraf paylaşımı aynı zamanda grup kurma özelliği sayesinde diğer sosyal medya hesaplarından daha fazla kullanıldığı ve takip ediliyor. WhatsApp’ı indirim her geçen gün kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. Her yaştan kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya platformu whatsapp insanlara sağladığı özellikler sayesinde oldukça fazla Bu yüzden çok kişi tarafından bu sosyal medya platformu sayesinde istedikleri kişilere anlık iletişime geçebiliyor. Hatta kimin çevrimiçi, kimin çevrimdışı olduğunu bulabiliyor. Bu sayede bir çok kişi artık rahatlıkla istediklerine yazabilir ya da konuşma gönderebilir.
Hatsız çalışabilecek
WhatsApp’ın bilinen başka bir yöntemi ise çok daha alışılmışın dışında bir yöntem genelde kullandığımız sabit hatlar sayesinde herkesin çok rahat bir şekilde whatsApp’ı kullanabiliyoruz. Ancak whatsApp’ı sabit telefon hatları olmadan da kullanabiliriz. Peki sabit bir hat olmadan nasıl kullanacağız ? Bunun için bütün telefonlarda aynı olan bir kaç adım var bu adımları takip ettiğinizde sizi istediğiniz sonuca ulaştıracaktır. Bu sayede hattınız olmadan da başkalarıyla iletişim kurabilirsiniz. Yaklaşık 9 adımdan oluşan bu yöntem için telefon modeline uygun olup olmadığı sadece güncellemelerle anlayabilirsiniz. Son olarak IOS bazı telefonlarında whatsapp kullanımını yasaklamış, İphone6S serisinin artık whatsapp çalışmayacağı söyledi.
WhatsApp’ı 9 adımda nasıl kullanabilirsiniz işte çözümleri
- ADIM: Öncelikle daha önce hatlı olarak kullandığınız telefonunuza indirdiğiniz whatsapp uygulamasını silmeniz gerekecek
- ADIM: Daha sonra whatsapp uygulamasını indirin ve kurun ve çalıştırın
- ADIM: Bundan sonra whatsapp uygulaması muhtemelen telefon numarası isteyecektir. Ancak telefon numarası girmemelisiniz
- ADIM: Cep telefonunuzu onaylatmak için başka bir yöntem kullanmalısınız. Bunun için ise Textplus uygulamasını indirin ve kurun
- ADIM: Bu uygulamayı indirdikten sonra ayarları açın ve kişileri seçin
- ADIM: Uygulama size bir numara verecek. Bu numarayı yazın
- ADIM: Daha sonra whatsApp’ı açın daha sonra size gelen numarayı yazın
- ADIM: Devam et butonuna dokunun. Textplus uygulaması üzerinden bir bildirim alacaksınız.
- ADIM: Aldığınız kodu yazın ve hesabınızı doğrulayın. Whatsapp herhangi bir telefon numarası olmadan kullanıma hazır hale geliyor
Dünden bugüne whatsApp’ın yolculuğu
Whatsapp 2009 yılında Jon Koum tarafından kuruldu. Daha sonra eski Yahoo çalışanları ortak oldu. Daha sonra 2010 yılında ilk fotoğraf ve video gönderme özelliği koydu.
2012 yılında şifrelendiğini duyurmasının ardından whatsapp sesli mesajı tanıttı.
2014 yılında ise karşı tarafın mesajı okuduğuna dair iki mavi tık yayınladı. Daha sonra bu özelliği kaldıran seçenek koydu ve isteğe göre belirlenmesine olanak tanıttı.
2015 yılında iki mesaj arasına sesli aramalar ekledi.
2016 yılında Jon Koum kullanıcılardan bir dolar almayacağını duyurdu. Daha sonra belge paylaşım özelliğini sadece pdf için açtı. Bir sonraki adımı ise hem Windows hem Mac işletim sistemi için tanıtımını yaptı.
2017 yılında hikayeler uygulamasını başlattı. Daha sonra konum paylaşmak özelliği eklendi.
2018 yılında dört adede kadar sesli ve görüntülü görüşmeyi çıkardı. Daha sonra çıkartmalar için destek verdiğini duyurdu.
2020 yılında whatsapp, grup konuşmalarını sonsuza kadar sessize alma özelliğini getirdi. Sessize alma özelliğine ‘her zaman’, ‘8 saat’ ve ‘ ‘1 saat’ seçeneklerini koydu.
2021 yılında whatsapp kullanıcılarına yeni bir gizlilik politikası uygulaması paylaştı. Yeni politikasında whatsApp’ın ana şirketine veri paylaşılmasına izin verecekti. Bu yöntem genel veri yönetmeliği çerçevesine aykırı olduğu için AB’de geçerli değil.
Whatsapp diğer mesajlaşma platformları arasında reklamsız kullanılan tek sosyal medya aracı olduğunu söyleyebiliriz