Güzellik

Sivilce lekeleri ve izleri için birebir ‘gül suyu, maydonoz ve limon’ maskesi nasıl yapılır?

Sivilce ve akne problemi kadın erkek fark etmeksizin herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı problemlerin başında gelmektedir. Sivilce ve akne problemini ortadan kaldırmak amacıyla düzenli olarak cilt bakımının yapılması gerekirken, sivilce oluşumunu tetikleyen besinlerin de tüketilmemesine dikkat etmek gerekir. Sivilceleri doğal maskeler ile çözümlemek yerine sıkma işlemi uyguladığında iltihap cilt yüzeyinde yayıldığı için kişinin cildinde çok daha fazla sivilce çıkmasına neden olurken, sivilcenin olduğu bölümlerde izlenmelerin olduğunu gözlemlemek mümkündür. Sivilce izlerine gereken uygulamanın yapılmaması, izlerin cilt yüzeyinde iyice yer edinmesine neden olurken, bu durumun önüne geçmek için şu yöntemleri uygulamanız gerekir. İşte sivilcelerine yok etmeye yardımcı olan o formüller!

Sivilce izi nasıl geçer?

Hormon ya da tüketilen besinler dolayısıyla cilt yüzeyinde oluşan sivilce problemi, kişinin özgüven düşüklüğünün oluşmasına neden olan durumların başında gelmektedir. Bu durumun önüne geçmek için uygulanması gereken maskeler bulunurken, cilt yüzeyinde oluşan sivilce lekelerinin geçmesi içinde belli başlı uygulanması gereken maskeler bulunmaktadır. Bu maskelerin düzenli bir şekilde uygulanması kişinin cilt yüzeyinde oluşan sivilce lekelerinin tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Çeşitli nedenler dolayısıyla oluşan sivilce problemini tedavi etmek için bu yöntemleri uygulamaları denemeyi tercih edebilirsiniz;

Sivilce izleri için gül suyu maskesi

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı gül suyu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kase içerisinde 1 yemek kaşığı balı ve 1 yemek kaşığı gül suyunu güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra hazırladığınız formül kremsi yapıda olacak. Kremsi yapıdaki maskeyi hazırladıktan sonra yüzünüze güzelce sürün. Cildinize kremsi formülü hazırladıktan sonra, cildinizde 20 dakika kadar bekletin. 20 dakikalık bekleme süresinin ardından, cildinizi ılık suyla güzelce yıkayın. Yıkama işleminden sonra cildinizi uygun bir nemlendirici yardımıyla nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Bu maskeyi düzenli olarak uygulamanız cilt yüzeyindeki lekelerin kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olurken, cildin pürüzsüz ve parlak bir yapıda olmasına yardımcı olacaktır. Gül maskesi sivilce lekelerinin tedavi etmesinin yanı sıra aynı zamanda cilt kuruluğu problemine de iyi gelmektedir. Kuru cilde sahip kişilerin, bu formülü kullanması cilt yüzeylerinin nemlenmesine ve sağlıklı bir görüntüde olmalarına yardımcı olacaktır.

Limon maskesi

Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı;

Birçok lekenin mucizevi tedavi aracı olan limon, sivilce lekelerinin de tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Uygun bir kasenin içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı balı alalım. İki malzeme birbirine karışacak şekilde güzelce karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra bir miktar kadar ocakta ısıtın. İlk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk kıvama gelen maskeyi cildinize güzelce sürün. Sürme işlemini tamamladıktan sonra cildinizde 20 dakika kadar bekletin. 20 dakikanın sonunda cildinizi ılık su yardımıyla temizleyin. Bu karışımı 10 gün düzenli olarak uygulamanız, cilt yüzeyinde bulunan başka sivilce lekelerinin tedavi edilmesine yardımcı olurken aynı zamanda diğer tüm lekelerin geçmesi ve cildin pürüzsüz bir kıvamda olmasına yardımcı olacaktır.

Maydanoz maskesi

Malzemeler;

  • 1 avuç temiz maydanoz
  • İçme suyu

Video: Çağla | Sivilce İzleri Nasıl Geçer? | Güzellik – Bakım

Yapılışı;

1 avuç maydanozu güzelce yıkayın ve bir cezvenin içerisine koyun. Cezvenin içerisine bir miktar su ilavesi yaptıktan sonra maydanozu kaynatın ve suyunu süzün. Maydanoz suyu soğuduktan sonra bir pamuk yardımıyla temiz olan cildinize sürün. Bu işlemi haftada 2 gün uygulamanız cilt yüzeyinde bulunan tüm lekelerin temizlenmesine yardımcı olurken, cildin sağlıklı bir forma dönüşmesine yardımcı olacaktır. Maydanozun içerisinde bulunan antioksidan özelliği leke probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olurken cildinizin sağlıklı bir forma kavuşmasına yardımcı olurken. Bu maskeyi hazırlarken dikkat  etmeniz gereken tek bir husus, maydanozu saplarıyla birlikte kaynatmanızdır. Saplarını kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Sivilce izlerini ne yok eder?

Sivilce ve akne gibi oluşumlar vücudumuzda belirdiğinde pek çoğumuz ya geçmesini bekler ya da bu yapıları oradan alırız. Kendi kendisine geçmesini beklemeyerek sivilce ve akne gibi yapılara müdahale ettiğimizde ise geriye sivilce izleri kalmış olur. Sivilcelerden çok daha zorlu bir mücadeleye neden olan sivilce izlerini geçirmek için ise doğal ürünlerin yardımından faydalanmak sağlıklı bir seçim olacaktır. Sivilce izlerinin nasıl geçeceğini merak edenler için işte sivilce izleri nasıl geçer sorusunun cevabı.

Sivilce izleri neden olur?

Sivilce izleri, sivilce ve akne gibi oluşumların vücudumuzda çıkması sonrasında bu zararlı oluşumları geçirmek adına yaptığımız hamlelerden sonra ortaya çıkarlar. Kendi kendine geçmesi için beklemediğimiz ya da sağlıklı ürünler kullanmadan geçirmeye çalıştığımız sivilce oluşumları arkalarında bazı izler bırakılar. Bu izler genel olarak çok da büyük sağlık sorunları olmasalar da, sosyal ve estetik olarak orada bulunmaları bizleri rahatsız eder. Bu nedenle de sivilce izlerini yok etmek için araştırmalar yaparız. Genel olarak kimyasalların yüzde kullanılması da sivilce izlerinin yapısı hassaslaşan ciltte görülme nedenler arasında bulunan bir yanlış tedavi yöntemidir.

Sivilce izlerini ne yok eder?

Sivilcelerin oluşmasının ve geçmesinin ardından ciltte kalan izleri geçirmek de ayrı bir mesele haline gelir. Sivilceden çok daha uzun süre kalabilen bu izleri geçirmek için ise hem sağlığa zararı olmayan hem de cildin yapısını bozmayacak ürünlerin kullanılması gerekiyor. Genel olarak kimyasalların kullanılması bu hasarlara yol açarken, sivilce izlerini yok etmek için yapılması tavsiye edilenler ise şu şekilde sıralanıyor:

Limon suyu

İçerdiği yüksek miktardaki doğal asit ve C vitamini sayesinde limon suyunun ciltte kullanılması hem sivilce hem de sivilce izlerinin kolayca geçirilmesini sağlar. Ancak hassas ciltlerde kullanılması önerilmez, bu durumda asidik yapısı tahrişe neden olabilir. Limon suyu ile sivilce izlerini geçirmek için taze sıkılmış limon suyunu cilde pamuk yardımı ile iyice yedirmek yardımcı olacaktır.

Patates

Sivilce ilerini ne yok eder sorunun bir başka cevabı ise patates dilimleridir. Patatesin aynı zamanda nişasta bazlı suyu da sivilceye karşı iyi geldiği bilinen doğal malzemeler arasında yer almaktadır. Ancak bu yöntem pek de kısa sürede sonuç vermiyor. Patates ile cildinizi sivilce izlerinden arındırmak için 1 ay adar sürekli olarak bu yöntemi uygulamalısınız. Bu yöntemi uygulamak için ince dilimler halinde kesilmiş patatesleri sivilce ya da sivilce izi olan bölgeye yerleştirmeniz ve 5 dakika bu bölgeye sürmeniz gerek. 5 dakikanın ardından patates dilimini yeni bir dilim ile değiştirmeyi unutmayın ve bu işlemi birkaç kez arka arkaya tekrarlayın.

Domates

Domates doğal bir açıcı ve ağartıcı olarak bilinir. Asidik içeriği sayesinde tıpkı limon suyu gibi domates de sivilce izlerinin yok edilmesine yardımcı olan gıdalar arasında. Domates ile cilt bakımı yamak için 1 adet orta boy domatesi alın ve kabuğunu soyun. Ardından kabuksuz domatesi çatalla iyice ezin ve bir maske gibi sivilce izlerinin olduğu bölgeye sürün. Bu maskeyi 30 dakika yüzünüzde beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz. Haftada 3 kez uygulayarak kolaylıkla sonuç alabilirsiniz.

Kabartma tozu

İçerdiği mineraller ve pürüzlü yapısı ile kabartma tozu da peeling etkisi sayesinde cildin yenilenmesini sağlar ve sivilce ilerinin geçirilmesine yardımcı olur. Kabartma tozu ile sivilce izlerini yok etmek için kabartma suyuna az miktarda su ekleyerek bir macun elde etmelisiniz. Ardından bu macunu sivilce izi olan bölgeye uygulayın ve kuruyana kadar bekleyin. Tamamen kuruduktan sonra ise ılık su ile cildinizden çıkarabilirsiniz. Bu yöntemi haftada üç ke tekrarlayın.

 

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak