Sünnet için hangi bölümden randevu alınması gerekir?
Erkek çocuklarının zamanı geldiğinde sünnet ettirilmesi sağlıkları açısından son derece önemli olan durumlardan bir tanesi olmaktadır. Sünnet uygulaması sürecinde anne ve babalar, hastanelerin hangi bölümlerinden randevu almaları gerektiğini arama motorlarında sıklıkla aratırken, haberimizin bu bölümünde sünnet için hangi bölümden randevu alınması gerektiğine ve hangi işlemlerin uygulanması gerektiğine dair tüm detayları inceleyeceğiz. İşte sünnet uygulamasına dair gereklilikler…
Sünnet için hangi doktora gidilmesi gerekir?
Sünnet işlemi için hastanelerin üroloji bölümünden randevu almanız gerekmektedir. Üroloji uzmanından aldığınız randevu sonrasında sünnet işlemi için uygun yere müracaat etmiş olacaksınız. Sünnet olmadan evvel elbette üroloji uzmanın yapması gereken belli başlı tetkikler bulunmaktadır. Bu tetkiklerin yapılması sonrasında çocuğun sünnet olmasını engelleyecek yahut herhangi bir problemin oluşmasına neden olabilecek çeşitleri nedenler araştırılmaktadır. Üroloğun, çocukta herhangi bir sorun teşkil etmemesi durumunda sünnet işlemi için gün verilecektir.
Sünnet olmanın sağlık açısından faydaları nelerdir?
Tıp açısından sünnet olmanın herhangi bir zorunluluğu bulunmasa da sünnet olmanın erkeklerin sağlığı açısından büyük ölçüde önemi bulunmaktadır. Sünnetin erkeklerin sağlığı açısından faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
- Sünneti olan çocuklar, sünneti olmayan çocuklara karşın idrar yolu enfeksiyonu hastalığına yakalanma oranı çok daha az olurken, sağlıklı bir yaşam sürmektedirler.
- Sünnet işleminde, penisin üzerinde bulunan parçanın alınması sonrasında iltihap ve deri darlıkları gibi çeşitli problemlerin önüne geçilmektedir.
- Sünnetin sağlığı olumlu yönde etkileyen en önemli durumlarından bir tanesi de şüphesiz penis kanserine karşı kişiyi korumasına yöneliktir.
- Sünnet işlemi erkeklerin cinsel yolla bulaşma ihtimali olan çeşitli hastalıklara karşı büyük ölçüde korunmasına yardımcı olurken aynı zamanda başta HIV olmak üzere bulaşıcı hastalıkların korunmasına yardımcı olmaktadır.
- Penis de bazı durumlarda; eğri idrar yapma, idrar deliğinin dar olması gibi çeşitli problemler görülmektedir. Bu problemlerin ortadan kaldırmak için sünnet en doğru ve en sağlıklı yöntemlerden bir tanesi olacaktır.
- Sünnetli olan erkeklerde kısır olma ihtimali çok daha düşük olurken, üreme organının çok daha sağlıklı bir durumda olmasına yardımcı olmaktadır.
Sünnet sonrasındaki gerekli bakımlar nelerdir?
Sünnet işleminden sonra, sünnetin iyileşme süreci 2 ile 3 gün gibi bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. Sünnet sonrasındaki işlemden sonra meydana gelen yaranın iyileşmesi 2 ile 3 günlük bir süre içerisinde gerçekleşirken dikişlerin kopup bölgenin tamamıyla iyileşmesi elbette biraz daha fazla süre içerisinde gerçekleşmektedir. Bu süreç için yeterli süre yaklaşık olarak 2 ile 3 hafta kadardır. Bu süreç elbette çocuklarda çeşitli nedenler dolayısıyla farklılık gösterebilmektedir. Sünnetin yapılmasının ardından, bölgenin çok daha kolay bir şekilde iyileşmesini sağlamak için antibiyotik bez ile tampon yapmak önemlidir. Bu hususta doktorunuzun önerilerine büyük ölçüde uymalı ve yapılması gereken tüm detayların atlanmadan yerine getirilmesi önemlidir.
İdrar çıkışı sünnet iyileşmesini geciktirir mi?
Sünnet sonrasında idrarın yapılması, sünnet sonrasındaki iyileşme sürecine herhangi bir olumsuz durumun oluşmasına neden olmamaktadır. İdrar çıkışı bölgede çeşitli enfeksiyon durumunun oluşmasını tetikleyecek herhangi bir durumun oluşmasına neden olmazken, bebeklerin sünneti sonrasında pansuman bölgesine kakanın değmesi durumunda pansumanın değiştirilmesi önerilmektedir. Normal durumlarda sünnet sonrasında yapılan pansuman bir gün kalır ve bir günün sonrasında pansumanın değiştirilmesi önerilmektedir.
Sünnet işleminden sonra ne zaman banyo yapılmalıdır?
Sünnet bölgesinde herhangi bir problemin olmadığı durumlarda takribi olarak 4 ile 5 gün sonrasında sünnetli çocuğun banyo yapmasında herhangi bir problem görülmemektedir. Banyonun yanı sıra, sünnetli bölgenin çok daha kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlamak için günde 2 ile 3 kez aralığında 10 dakikalık bir su banyosu iyi gelecektir.