Öne Çıkanlar Yemek Tarifi

Süt yok maya yok: Bu puf böreğini hazırlamak için ekstra malzemeye ihtiyacınız yok

Sabah kahvaltısında lezzetli bir börek yemek isteyenler için harika bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu börek için ekstra bir malzemeye ihtiyacınız bulunmuyorken, lezzetine doyamayacaksınız. Yağ çekmeyen ve çıtır çıtır olan puf börek için kolları sıvayabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 400 gr lor peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 3 su bardağı unu, 2 yemek kaşığı sirkeyi, 1 adet yumurtayı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ve 1 su bardağı suyu alalım. Malzemeler birbirine karışana dek karıştıralım. Akabinde hamur kıvamına gelene dek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamur formuna geldikten sonra üzerini streç film yardımıyla örtelim ve hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Hamur dinlenirken o esnada biz de iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz.

İç harcı için çeyrek demet maydanozu ince ince doğrayalım. Maydanozları bir kasenin içerisine aldıktan sonra üzerine 400 gram kadar lor peyniri ilavesinde bulunalım. Lor peynirinin üzerine 1 çay kaşığı tuz attıktan sonra güzelce karıştıralım. Ardından dinlene hamuru tezgahın üzerine alalım ve hamuru dört eşit parçaya bölelim. 4 parçaya böldüklerimizi beze haline getirelim ve bir bezeyi oklava yardımıyla güzelce açalım.

Video: Sütsüz Mayasız 💯 Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği 😋

https://www.youtube.com/watch?v=4qxmTxsoAJg

Açtığımız hamurun dört farklı köşesine hazırladığımız iç harçtan koyalım. İç harcını koyduktan sonra hamuru alttan ve üstten olmak üzere iç harcı kapatacak şekilde kapatalım. Ardından hamurumuzu yarım ay şeklinde keselim. Akabinde bir çatal yardımıyla hamurumuzun köşe kısımlarına hem şekil verelim hem de açılmamalarını sağlamak için bastıralım. Tüm hamurlara bu işlemi uygulayalım. Pişirme işlemi için sıvıyağın uygun tencere içerisine alalım ve kızmasını bekleyelim. Kızan yağın içerisinde böreklerimizi arkalı önlü pişirelim. Afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak