Beslenme

Sütün içine bir diş sarımsak atıp içersek… Sarımsaklı sütün faydaları nelerdir?

Sarımsak

İlaç kullanmaktan ziyade doğal içeriklerle farklı kürler uygulamayı seven pek çok insanın belki de en çok tercih ettiği kürler arasında yer alan sarımsak süt kürü, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu özelliği sayesinde adeta bir şifa kaynağı olan sarımsaklı sütün faydaları saymakla bitmiyor. Başlı başlına antioksidan kaynağı olan ve birçok hastalığa şifa olan sarımsak, sütün içerisine girince de büyük bir devaya dönüşüyor. Sütün içerisinde yer alan kalsiyum mikroorganizmalarıyla büyük bir sentez yakalayan sarımsak bakın nelere iyi geliyor. İşte sarımsaklı sütün o mucizevi faydaları…

Sarımsaklı sütün faydaları nelerdir?

Sağlık açısından oldukça büyük faydaları bulunan sarımsak, gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığın tedavi edilmesin kullanılırken aynı zamanda mutfakta yemeklere konulduğunda adete bir lezzet bombasına dönüştürüyor yemeği. Girdiği her ortama güzellik ve şifa getiren sarımsak, sütün içerisine girdiğinde de şifa kaynağına dönüşüyor. Sarımsaklı sütün faydalarını gelin birlikte inceleyelim;

  • Süt içerisine katılan sarımsak yüksek ve kötü kolesterollere savaş açıyor. Kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olurken, kolesterolün dengede kalmasını sağlıyor ve iyi kolesterol hücrelerinin artmasına yardımcı oluyor.
  • Gribal enfeksiyon sonucunda oluşan hastalıklara karşı vücudu koruyarak, hastalıklardan en az hasarlı şekilde kurtulmanıza yardımcı oluyor. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan sarımsak, kişinin çok daha dirençli olmasına yardımcı oluyor.
  • Düzensiz uyku problemi yaşayan insanların uyku düzeninin kontrol altına olmasını sağlayan sarımsaklı süt, düzenli tüketildiğinde uykusuzlukla alakalı yaşanan tüm problemlerin giderilmesine yardımcı oluyor.
  • Cildinde akne ve sivilce problemi yaşayan insanları özellikle tüketmesi gereken sarımsaklı süt, cilt problemlerinin ortadan kaldırılmasına yardımcı olurken cildin daha parlak ve daha pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.
  • Düzenli tüketildiğinde saçlara da büyük ölçüde etkisi olan sarımsaklı sütün, saçların çok daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olmaktadır.
  • Üst solunum yollarına adeta savaş başlatan sarımsaklı süt, boğaz ağrılarının giderilmesine yardımcı olurken, oluşan kuru öksürüğünde geçmesini sağlamaktadır.
  • Düzenli tüketimi sağlandığında zayıflamaya da yardımı dokunan sarımsaklı süt, vücut metabolizmasının çok daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  • Vücutta meydana gelen eklem ağrılarının tedavisinde kullanılan sarımsaklı süt bu yerlerin rahatlığa kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Yapılan araştırmalar sonucunda yeni annelerin sütünün artmasına yardımcı olduğu belirlenmiştir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan sarımsaklı süt, her türlü hastalığa karşı vücudu koruma altına almaktadır.

Sarımsaklı süt nasıl hazırlanır?

Malzemeler;

  • 2 su bardağı süt
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Bal (1 su bardağına 1 yemek kaşığı kadar)

Yapılışı;

Sarımsaklı süt hazırlarken yapılması gereken ilk şey, 10 diş sarımsağın kabuklarını güzelce yıkayıp ardından kabukları soyulmuş sarımsakları güzelce yıkamaktır. Yıkama işlemini de tamamladıktan sonra 10 diş sarımsağı iri iri olacak şekilde doğrayın. Ardından 2 su bardağı sütü uygun bir tencerenin içerisine alın ve üzerine doğradığınız sarımsakları ekleyin. Sarımsakları ekledikten sonra sütü ocağa alın ve ocağın altını yakın. Sütü ocağa koyduktan sonra orta ateşte kaynayana dek sürekli olarak sarımsaklı sütünüzü karıştırmaya devam edin. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra sarımsaklı sütü ocaktan alın ve sarımsakları bir süzgeç yardımıyla güzelce süzün. Ardından sütü bir bardağa aktarın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı kadar bal ekleyip güzelce tüketin.

Video: Hastalık Savar Mucizevi Sarımsaklı Süt

https://www.youtube.com/watch?v=yWMaEIGnyoo

Sarımsaklı sütün zararı ya da herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Sarımsak ya da süte herhangi bir alerjisi olanlar elbette bu kürü tüketmeden evvel tekrar bir düşünmeleri gerekmektedir. Sarımsaklı sütün fazla tüketilmesi, vücutta farklı reaksiyonların yaşanmasına neden olabilirken, sarımsağın içerisinde bulunan bileşenler kanın fazla pıhtılaşmasını tetikleyebilir. Ayrıca hamile ve emziren anneler sarımsaklı süt kullanmadan evvel kesinlikle doktoruna başvurmalı ve kontrollü bir şekilde tüketimi sağlamalıdır.

Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Sarımsağın birçok faydası vardır. İşte size sarımsağın sağlık açısından faydalarından bazıları:

  1. Kolesterolü Düşürür

Sarımsak, LDL kolesterol seviyelerini düşürür ve HDL kolesterol seviyelerini artırır. Bu sayede kalp sağlığını korur.

  1. Kan Basıncını Düşürür

Sarımsak, kan damarlarının genişlemesine yardımcı olan nitrik oksit üretimini artırır. Bu sayede kan basıncını düşürür.

  1. Antioksidan Kaynağıdır

Sarımsak, antioksidan açısından oldukça zengindir. Vücuttaki serbest radikallerle savaşır ve kanser riskini azaltır.

  1. İltihap Önleyicidir

Sarımsak, vücuttaki iltihaplanmaları azaltır. Bu sayede artrit, alerji ve astım gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

  1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Sarımsak, bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır. Bakteri ve virüslere karşı savaşır ve enfeksiyon riskini azaltır.

  1. Sindirimi İyileştirir

Sarımsak, sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.

  1. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Sarımsak, kilo vermeye yardımcı olur. İştahı azaltır ve yağ yakımını artırır.

  1. Cilt Sağlığını Korur

Sarımsak, cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Antioksidan özellikleri sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Bezelye saklarken bunlara nelere dikkat etmeli?

Sebze ve meyveleri mevsimi geçse bile hala tazesini tüketmek isteriz. Zamanı olmasa da bazı meyve ve sebzeleri tüketmek gibisi yok.
Beslenme

Hasta olmak istemiyor musunuz? Canan Karatay’dan özel tarif: Bunu için gerisine karışmayın

Yaz aylarının yerini kış aylarına bırakmasına son derece az bir zaman kalırken, mevsim geçişlerinde hasta olmamak ve daha güçlü bir