Tadı damağınızda kalacak. Yufka kullanılarak yalancı boyoz nasıl yapılır?
İzmirin en güzel lezzetlerinden biri olan boyozun tadına bakan herkes, bu yemeği bir daha yemek istiyor. Bu lezzeti sadece pastahanelerde değil, aynı zamanda evinizde de yapabilirsiniz. Sadece 3 adet yufka ile yapabileceğiniz yalancı boyoz ile misafirlerinizi ağarlayabilir ve çay sohbetlerini yapmış olduğunuz bu yalancı boyozlar ilse süsleyebilirisiniz. Bu yazımızda sizlere sadece 3 adet yufka ile yapabileceğiniz yalancı boyoz tarifi verdi. Yalancı boyoz yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:
- 3 adet yufka
- İçi için lor peyniri
- Üzerine yumurta sarısı
Yufkaları ıslatmak için
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı su
Yalancı boyoz nasıl yapılır?
Yalancı boyoz yapabilmek için öncelikle yufkalarımızı ıslatmak için kullanacağımız sosu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisine yarım su bardağı su ile yarım çay bardağı sıvı yağı alalım. daha sonra karıştırma kabındaki bu malzemeleri güzelce karıştıralım. Sosumuzu hazırladıktan sonra ise 1 adet yufkamızı alalım ve hazırlamış olduğumuz sos ile yufkamızın yarısını ıslatalım. Kalan kuru kısmını ise yufkamızın soslanmış kısmının üzerine kapatalım. Yufkamızı katladıktan sonra ise üçgen biçiminde ayıralım. Bu şekilde 4 eşit parça elde edeceğiz.
İzleyin: Yalancı Boyoz Tarifi – Börek – Nefis Yemek Tarifleri
Hazırladığımız bu üçgen şeklindeki yufkaların içerlerine lor peyniri serpelim. Daha sonra ise rulo şeklinde sıkıca saralım. Rulo şeklince sardıktan sonra yufkalarımızı kendi etrafında dolandıralım. Daha sonra hazırladığımız bu ruloları, açılmayacak şekilde bir kap içerisine yerleştirelim. Rulolarımızı kap içerisine yerleştirdikten sonra ise üzerlerinde 1 şişe maden suyu ve 1 çay bardağı kadar su gezdirelim. Kabımızı streç film ile kaplayalım ve yaklaşık 4 ya da 5 saat kadar buzdolabında bekletelim.
Yufkalarımızı beklettikten sonra ise yağlı kağıt serili fırın tepsimize börekleri yerleştirelim. Ardından da ruloların üzerlerine yumurta sars sürelim. Bunun için bir yağlama fırçasından yardım alabilirsiniz. Yumurta sarısını sürdükten sonra ise boyozlarımızı önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırın içerisinde, yaklaşık 35 ila 40 dakika kadar pişirelim. Boyozlar piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edelim.
kadir
Kasım 11, 2022Aşırı yağlı, ama güzel
pakize
Kasım 11, 2022Ekonomik krizden etkilenen kahvaltı. maliyeti indirmek icin butun fırınlar yağından kesmiş. O nedenle evde yapmak iyi olur.