Püf Noktası

Tavşan kanı çay nasıl demlenir? Tüm püf noktaları ile çay demleme

Çay içmek, Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Türkiye’de herkes çay içmek için bahane arıyor. Dünyada sudan sonra en fazla içilen içecek olarak karşımıza çıkan çay demlemenin birden fazla yöntemi bulunmakta. Ancak tavşan kanı gibi bir çay demlemek istiyorsanız, bu yazımızı okumaya devam edin. Şimdiki yazımızda sizlere çay demlemenin püf noktalarını anlatacağız.

Video: Çay Nasıl Demlenir (Bu şekilde demleme ödül almış)

Çay nasıl demlenmeli?

Tavşan kanı gibi dediğimiz çay demlemek için taklip etmeniz gereken bazı adımlar var. Bu adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde uygularsanız, istediğiniz lezzette çay demleyebilirsiniz. çay demlemek için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. İlk önce 3 yemek kaşığı kadar iyi kalitede siyah çayı, demliğinize koyun.
  2. Ardından da demliğe yaklaşık 3 su bardağı kadar taze kaynamış su ekleyelim. Ufak bir püf noktası verelim. Demlikteki suyun akması için bırakılan deliklere kadar kaynamış su eklemeniz, çayın deminin daha iyi çıkmasını sağlayacaktır.
  3. Demliğimizi de ocakta kaynamaya devam eden çaydanlığın üzerine yerleştirelim. Çaydanlığın içersinde var olan su, zamanla azalacağı için çayınız demlenirken çaydanlığı ara sıra kontrol etmenizi öneriyoruz. Eğer çaydanlıktaki su bitip ocağın altı yanmaya devam ediyorsa, mutfağınızda ciddi güvenlik sorunları baş gösterebilir.
  4. Hazırladığınız çayı yaklaşık olarak 20 ile 25 dakika arasında demlendirmeniz gerekmektedir. Sürenin sonunda ise ilk bardakları servis edebilirsiniz. Çayınızı bu şekilde demlediğinizde, servis ettiğiniz çayın ne kadar lezzetli ve tavşan kanı gibi olduğunu göreceksiniz.
  5. Çayınız yeteri kadar demlendiyse ve siz de demlik poşet kullanıyorsanız, demlik poşetlerini alın ve iyi bir şekilde süzün. Eğer demlik poşetler, çayın içerisinde kalmaya devam ederse, çay daha azımsı bir tat alacaktır. Ancak demlik poşet kullanmıyorsanız, çayınızın ilk servisini yaptıktan 10 dakika sonra çayınızın içerisindeki çay çöpünü süzün. Bu şekilde ilerleyen saatlerde çayınızın acımsı bir tat almasını engelleyeceksiniz.

Çay kaç kalori?

Diyet yapanların ve kilo vermek isteyenlerin en merak ettiği sorulardan biri de çayın kaç kalori olduğu. Özellikle çayın kaç kalori olduğu merak ediliyor. Çünkü ülkemizde 7’den 70’e herkes çay içmeyi çok seviyor. Ancak çay içerken kaç kalori olduğunu hesaplamanız biraz karışık. Çünkü çay içerken herkes farklı miktarlarda şeker atıyor. Bu durumda da bir bardak çayın kaç kalori olduğu değişiyor. Gelin hep birlikte bir çayın kaç kalori olduğunu inceleyelim.

Çayın anavatanı neresidir?

Çayın anavatanı Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki bölgedir.

Az şekerli çay kaç kalori?

Genellikle insanlarımızın en çok içtiği çay şekli, az şekerli çaydır. Bu yüzden de az şekerli çayın kaç kalori olduğu sıklıkla merak ediliyor. Az şekerli çayın kalori değerleri şu şekildedir:

  • 1 çay bardağı (70 gram) az şekerli çay 6 kcal
  • 1 büyük çay bardağı (120 gram) az şekerli çay 10 kcal
  • 1 fincan (150 gram) az şekerli çay 12 kcal
  • 1 büyük fincan (200 gram) az şekerli çay 16 kcal

1 küp şekerli çay kaç kalori?

Az şekerli çaydan sonra en çok tercih edilen çay şekeri miktarı ise 1 küp şekerdir. Bu yüzden de 1 küp şekerli çayın da kaç kalori olduğu, insanlar tarafında sürekli araştırılmaktadır. 1 küp şekerli çayın kalori değerleri ise şu şekildedir:

  • 1 çay bardağı (70 gram) 1 küp şekerli çay 11 kcal
  • 1 büyük çay bardağı (120 gram) 1 küp şekerli çay 19 kcal
  • 1 fincan (130 gram) 1 küp şekerli çay 21 kcal
  • 1 büyük fincan (200 gram) 1 küp şekerli çay 32 kcal

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Sıkışmış fermuar nasıl açılır?

Sıkışan fermuar problemi hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı durumlar arasında yer alırken, sıkışan fermuarı fermuara zarar vermeden açabilmek
Püf Noktası Sağlık

İlaçsız baş ağrılarını giderme yolları nelerdir? 4 adımda baş ağrılarına veda

Baş ağrısı gün içerisinde yoğun iş temposundan, stresten ve buna bağlı olarak pek çok nedenden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık