Yemek Tarifi

Tavuklu pilavın lezzetli olması için sırrı. Tane tane pilav, lif lif tavuk

En ünlü sokak lezzetlerinden biri olan tavuklu pilav, neredeyse her Türk insanının severek tükettiği yemeklerden biridir. Pilav denince akıllara ilk, tavuklu olup olmadığı gelmektedir. Genellikle kalabalık toplantılarda yapılan tavuklu pilav, aslında çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu kadar pratik bir şekilde yapılabilen tavuklu pilav için ise gerekli malzemeler şunlardır:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 parça tavuk göğsü
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Tavuklu pilav nasıl yapılır?

Tavuklu pilavımızı yapmak için öncelikle derin bir tencere alalım. Aldığımız tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyelim ve tereyağını eritmeye başlayalım. Tereyağımız eridikten sonra ise hazırladığımız 1 çay bardağı kadar arpa şehriyeyi de tencereye ekleyelim. Tencereye eklediğimiz arpa şehriyeyi de iyice kavurmamız gerekiyor.

Arpa şehriyelerimiz kavrulurken biz de 2 su bardağı kadar pirincimizi suya koyalım. Pirincimizi suda beklettikten sonra ise güzelce yıkayalım. Pirincimizi yaklaşık olarak 10 dakika kadar suda bekletmemiz yeterli olacaktır. Arpa şehriyelerimiz iyice kavrulduktan sonra ise pirincimizi de tencereye ekleyelim.

Daha sonra önceden haşlamış olduğumuz tavuk göğsünü, pilav için ekelemek için ayıklayalım. Daha sonra ise pilavın olduğu tencereye bu tavukları alalım ve üstüne yeteri kadar tuz ekleyelim. Tuzumuzu ekledikten sonra ise karabiber ve tavuk suyunu da ekleyerek, tencerenin kapağını kapatalım. Eğer tavuk suyunuz yoksa, tavuk suyu yerine sıcak su da kullanabilirsiniz. Ancak tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü tavuk suyu ile yapacağınız pilav, çok daha lezzetli olacaktır.

İzleyin: EN LEZZETLİ😋TAVUKLU PİLAV TARİFİ👌

Pilavınızın piştiğini anlamak için pilavınızın suyunu çekmesi yeterli olacaktır. Pilavınız, tenceredeki bütün suyu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra ise pilavınızı bir borcama alın. Ardından da üzerini kağıt havlu ile kapatarak, pilavınızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Pilavınız 10 dakika kadar dinlendikten sonra ise servise hazır olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Peynirli börek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız lezzet

Türk kültüründe börek, oldukça geniş bir alana sahip. Bu yüzden de ülkemizin hemen hemen her yöresinde farklı tarzlarda börek çeşitleri
Yemek Tarifi

Akşam çayın yanına tatlı mı hazırlamak istiyorsunuz? İşte fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz en lezzetli pasta tarifi

Fırın kullanmadan kısa süre içerisinde tatlı hazırlamak isteyenler buraya. Akşam çayın, kahvenin yanına tüketebileceğiniz havuçlu mozaik pastayı fazlasıyla seveceksiniz. Kısa