Taze fasulye gaz yapar mı?
Yaz aylarının en sevilen sebzelerinden bir tanesi olan taze fasulye içeriğinde bulunan vitaminler sayesinde kişinin sağlıklı bir yaşam içerisinde olmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Yemeğinden, kavurmasına kadar kişinin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için beslenme periyoduna eklemesi gereken gıdalardan bir tanesi olan taze fasulyenin gaz yapıp yapmayacağı sıklıkla merak edilen konulardan bir tanesi olurken, yazımızın bu bölümünde taze fasulyenin kişiye herhangi bir gaz problemi yaşatıp yaşatmayacağını inceleme altına alacağız. İşte taze fasulyeye dair merak edilen tüm detaylar…
Taze fasulye gaz yapar mı?
Taze fasulye içeriğinde bulunan vitamin ve lifler dolayısıyla kişinin düzenli olarak tüketmesi gerektiği gıdalar arasında yer almaktadır. Taze fasulye kişinin sağlıklı bir yaşam içerisinde bulunabilmesi için son derece önemli bir gıda olurken, taze fasulyenin fazlaca tüketilmesi kişinin gaz problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir. Taze fasulyenin içerisinde bulunan şeker miktarının yüksek olması kişinin gaz problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olan durumların başında gelirken taze fasulyeyi kontrollü bir şekilde tüketmek çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Halk arasında kuru fasulyenin gaz yaptığı düşünülse de esasında taze fasulye de kişinin gaz problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olan gıdaların başında gelmektedir. Taze fasulyenin içerisinde yer alan şeker oranı, karında şişkinlik ve gaz probleminin oluşmasına neden olabilmektedir. Gaz probleminin oluşumunu tetikleyen durumlardan bir tanesi şüphesiz taze fasulyenin tüketim modeli olurken, bilhassa yeni doğum yapan kişilerin taze fasulye tüketmesi anne ve bebeğin gaz problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir.
Taze fasulyenin faydaları nelerdir?
- Folik asit noktasında son derece önemli bir gıda olan taze fasulye bilhassa gebelik döneminde fetüsün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi açısından son derece önemlidir. Her yaş grubuna ait kişinin, folik asit ve demir seviyesini yüksek ölçülerde tutabilmesi için düzenli olarak taze fasulyeyi tüketmesi fazlasıyla önemlidir.
- Taze fasulye lifli bir sebze olurken kişinin sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif bir şekilde çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Taze fasulyenin lifli yapısı midenin sağlıklı ve sistematik bir şekilde çalışmasına yardımcı olan oldukça önemli bir sebze olurken, lifli sebzeler sindirimin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla son derece önemlidir. Mideyi yormadan sindirilmeyi sağlayan taze fasulyeyi, düzenli olarak tüketerek bağırsaklarınızı koruma altına alabilirsiniz.
- Yeşil fasulye son derece düşük bir kaloriye sahiptir. Kalori noktasında düşük olan taze fasulye aynı zamanda kişinin doygunluk seviyesine ulaşmasına da büyük ölçüde yardımcı olan gıdaların başında gelmektedir. Bu durum itibarıyla taze fasulyeyi dengeli ve ölçülü olarak tüketebilir ve sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.
- Gerginlik ve stres gibi faktörlerden uzakta kalabilmek için kişinin folik asit içeren besinleri tüketmesi fazlasıyla önemlidir. Folik asit zengini olan taze fasulyeyi düzenli olarak tüketilmesi kişinin sağlıklı bir yaşam içerisinde olmasını sağlayan önemli gıdalar arasında yer almaktadır. Taze fasulyenin tüketilmesi kişinin sinir seviyesinin dengeli olmasına yardımcı olmaktadır.
- İçerisinde bol miktarda K vitamini bulunduran taze fasulye, kemik ve kasların sağlıklı bir şekilde çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Bilhassa büyüme çağındaki çocukların düzenli olarak taze fasulye tüketmesi, gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir.
Taze fasulyenin besin değerleri şu şekildedir;
Besin Değeri | 100 gramda | 1 Porsiyon (150 g) | 100 gram için günlük % değer* |
---|---|---|---|
Kalori | 44 kcal | 66.0 kcal | % 2.2 |
Karbonhidrat | 6.99 g | 10.5 g | % 2.3 |
Lif | 2.1 g | 3.1 g | % 8.3 |
Protein | 2.2 g | 3.3 g | % 4.4 |
Yağ | 0.4 g | 0.6 g | % 0.6 |
Kolesterol | 0.0 mg | 0.0 mg | % 0.0 |
A Vitamini | 0.0 IU | 0.0 IU | % 0.0 |
C Vitamini | 16.0 mg | 24.0 mg | % 26.7 |
Potasyum | 316.0 mg | 474.0 mg | % 9.0 |
Kalsiyum | 61.0 mg | 91.5 mg | % 6.1 |
Demir | 1.1 mg | 1.6 mg | % 6.1 |