Yemek Tarifi

Uğraş gerektirmeyen ve asla bayatlamayan kesme cevizli kurabiyeye hayran kalacaksınız! Bittikçe yapma garantili

Çayın, kahvenin yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz minik kurabiyeler arıyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz kesmelik minik kurabiye aynı zamanda herhangi bir uğraş gerektirmiyor. Lezzetiyle mest eden kurabiyeyi hazırlamak için direkt olarak hazırlayabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı tahin (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 250 gram tereyağını alın. Tereyağını kabın içerisine ilave ettikten sonra, içerisine 1 adet yumurta sarısını, 1 su bardağı toz şekeri, 1 su bardağı tahini ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Malzemeleri tereyağın üzerine ilave ettikten sonra bir spatula yardımıyla güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 4,5 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlayalım. Azar azar ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemine geçelim. Hamurumuz tam manasıyla toparlanmaya başladıktan sonra uygun forma getirebilmek için güzelce yoğuralım. Uygun formda bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzun içerisine 1 su bardağı çekilmiş cevizi ilave edelim. Ceviz ilavesinden sonra hamurunuzu güzelce yoğuralım.

Bu işlemden sonra kurabiye hamurunuz hazır hale geliyor. Kurabiye hamurunuzu hazır hale getirdikten sonra hamura şekil verme işlemine geçebiliriz. Hamurumuzu ilk olarak tezgahın üzerine alalım ve akabinde elimizle hamurun kare formunda olmasını sağlayalım.

Video:  EN LEZZETLİ Kesme Kurabiye ✅ Asla Bayatlamayan 👌🏻 Tek Atımlık Tahinli Kurabiye

https://www.youtube.com/watch?v=_E0_9AW_2NQ

Kare formuna getirdikten sonra merdane yardımıyla hamurunuzu güzelce açın. Hamurunuzu eşit bir şekilde kare formuna getirdikten sonra minik dilimler halinde hamurunuzu kare formunda kesin. Kesme işlemini tamamladıktan sonra minik kurabiyelerin üzerine yumurta akını sürün ve yumurta akından sonra hamurun üzerine ceviz parçalarını ilave edin. Cevizleri de hamurun üzerine ilave ettikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsinin içerisine alalım. Kurabiyeleri fırın tepsisin içerisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 – 25 dakika kadar pişmesini sağlayalım. Sürenin sonunda fırından çıkaralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun…

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Kahvaltının sultanı olacak! Leziz ve pratik kekikli kaşarlı kahvaltılık tarifi nasıl yapılır?

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve asla atlanmamalıdır ancak günümüz yaşam koşullarında rahat rahat kahvaltı etmeye fırsat bulamıyor, bir poğaça
Yemek Tarifi

Lezzeti İzmir sınırlarını aştı. Evde efsane İzmir Bombası nasıl yapılır?

Sıradan tatlı tarifleri artık sıkıcı olmaya başlamışken, herkesin yeni gözdesi İzmir Bombası çoğu kişi için oldukça orijinal bir tarif. İzmir’in