Unsuz ve yağsız bir atıştırmalık. Sağlıklı ve lezzetli ‘muffin tarifi’ ve püf noktaları
Altın günlerinin ve çay saatlerinin yeri doldurulamaz eşlikçisidir kekler. Çeşit çeşit türleriyle yiyeni büyüleyen kek, kokusuyla da huzur ve saadet verir insana. Kekin başka bir çeşidi olan muffin, çocukların bayıldığı bir atıştırmalıktır. Bu kez çok lezzetli hem de sağlıklı bir muffin tarifimiz var. Yapması kolay, yemesi ise çok sevkli. İşte unsuz ve yağsız sağlıklı muffin tarifi.
Malzemeler
- 3 su bardağı Dr. Oetker Sütlü & Bitter Çikolatalı Vitalis Çıtır Müsli
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı
- Hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 adet muz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
- 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
Unsuz ve yağsız sağlıklı ve lezzetli çikolatalı muffin tarifi için:
Hazırlanışı
- Öncelikle 3 adet olgunlaşmış muzu üç parçaya bölün ve uygun bir kaseye alın.
- Çatal ile muzları bir güzel ezin.
- Muzları güzelce ezdikten sonra kekin hamuru için farklı bir karıştırma kabına 1 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı Hindistan cevizi, 3 yemek kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozunu alın ve mikserle bir güzel çırpın.
- Kek karışımına püre haline getirdiğiniz muzları da ekleyin.
- Daha sonra 3 su bardağı sütlü ve bitter çikolatalı Vitalis çıtır müsliden karışıma ekleyin.
- Bir spatula ile hamuru iyice karıştırın.
- Daha sonra fırın kabının içine muffin kağıtlarını yerleştirin.
- Fırın kabına bir kaşık yardımıyla hazırladığınız hamurdan pay edin.
- Verilen ölçülere göre toplamda 10 adet muffin elde edilmeli.
- Son aşamada muffinlerin üzerine damla çikolata parçaları serpiştirin.
- Muffinleri 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- 20 dakikanın sonunda muffinleri fırından çıkarın ve ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayın.
- İlk sıcaklığı çıkan muffinler servise hazır. Hem misafirlere ikram edebilir hem de çocuklara sağlıklı bir atıştırmalık olarak verebilirsiniz. Afiyet olsun!