Yemek Tarifi

Yağ Çekmeyen ‘Kabarık Pişi’ Nasıl Yapılır? Lezzetli ve Sağlıklı Seçenekler

Yağ çekmeyen kabarık pişi tariflerini sizlerle paylaşacağız. Bu sayede, daha az yağlı ve daha lezzetli pişiler hazırlayarak, kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi veya misafirlerinizi mutlu edeceksiniz. İşte yağ çekmeyen kabarık pişi tarifleri ve püf noktaları!

Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi Tarifi

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un
  • Kızartmak için; sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi Yapımı

  1. Yoğurma kabına 2 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü ekleyin ve iyice çırpın. Yumurtaların ve sütün oda sıcaklığında olmasına dikkat edin, böylece pişileriniz daha güzel kabaracaktır.
  2. Karışıma un, tuz ve kabartma tozunu ilave edin. Toplamda 3,5 su bardağı un kullanıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyin, böylece hamuru yoğurmak kolay olacaktır.
  3. Hamuru yumuşak kıvamlı olacak şekilde yoğurun. Ne kadar yumuşak olursa, pişileriniz o kadar kabarık ve yumuşacık olacaktır.
  4. Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alın ve elinizle üzerine hafifçe bastırarak açın. Merdane yardımıyla hamuru yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.
  5. Açtığınız hamurun üzerindeki pişirme kağıdını alın ve bardağın ağzıyla daire şeklinde kesin. İsterseniz bıçakla kareler halinde de keserek kızartabilirsiniz.
  6. Kızdırdığınız sıvı yağda pişilerinizi kızartın. Kontrollü bir şekilde çevirerek kızartmaya devam edin. Her iki tarafı da nar gibi kızaran pişilerinizi havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın. Mayasız balon pişileriniz servise hazır.
Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi
Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi İçin Püf Noktalar

  1. Hamurunuz yumuşaksa pişiniz de yumuşak ve kabarık olacaktır. Yumuşak hamurlar, pişilerin daha güzel kabarmasını sağlar.
  2. Hamuru yoğururken, yumurta ve sütün oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu, hamurun daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
  3. Un miktarı, yumurta büyüklüğüne, malzemelerdeki ufak farklılıklara ve kullanılan unun cinsine göre çok az değişebilir. Kontrollü olmak önemlidir.
  4. Pişilerinizi kızartırken, kızgın yağ kullanın. Kızgın yağda kızartıldığında, pişiler yağ çekmez.
  5. Pişilerin şeklini bardak ağzıyla daire şeklinde keserek ya da bıçakla kareler halinde keserek belirleyebilirsiniz. Bu tamamen size bağlıdır.
  6. Yağ çekmeyen pişilerinizi peynirli veya boş olarak da yapabilirsiniz. Peynirli pişi yaparken, hamurları tam olarak kapatmazsanız, kızartırken açılabilir ve içindeki peynirler taşabilir. Bu da yağın sıçramasını ve pişinin sönmesine neden olabilir.
Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi
Yağ Çekmeyen Kabarık Pişi / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Yağ çekmeyen kabarık pişi tarifi ile kahvaltılarınız, çay saatiniz ve misafirleriniz için lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunmuş olacaksınız. Bu tarifin püf noktalarını takip ederek, herkesin beğenisini toplayacak pişiler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Kahvaltıya farklılık katacak. Pankek nasıl yapılır?

Kahvaltıda en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan pankek, esasında Türk mutfağında olmayan ancak Eski Yunan mutfağında keşfedilse de günümüzde tüm
Yemek Tarifi

Peynirli börek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız lezzet

Türk kültüründe börek, oldukça geniş bir alana sahip. Bu yüzden de ülkemizin hemen hemen her yöresinde farklı tarzlarda börek çeşitleri