Yaz bitmeden yetişin, kışın onsuz kalmayın! Kışlık domates konservesi tarifi
Her yazın sonuna doğru gelmekte olan kış günleri için domates konserveleri hazırlanır ve kış geldiğinde afiyetle tüketilir. Zahmetli sayılan ve yapmanın zor olduğu düşünülen bu konserve, aslında doğru yöntemlerle hiç de zor değil. İşte, yaz bitmeden kışlık hazırlığınızı kolaylıkla yapabileceğiniz kışlık domates konservesi tarifi.
Kışlık domates konservesi için malzemeler
- 6 kg domates
- 2 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- Yarım çay bardağı sirke (60 ml)
- 3 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kışlık domates konservesinin hazırlanışı
- Kışlık domates konservesi hazırlamak için ilk olarak domatesleri bir güzel yıkayın.
- Tarifteki ölçüleri kendi isteğiniz ve ihtiyacınıza göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Daha sonra domatesleri iri iri olacak şekilde doğrayın.
- Bir yandan da 2 – 3 baş sarımsağı soyun ve sarımsakları 2-3 parça halinde kesin.
- Derince bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ koyun. Tencereye yağın üzerine doğradığınız sarımsakları ekleyin ve 1 – 2 dakika boyunca kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırın. Domatesler eriyene kadar yarım saat boyunca sosu pişirin.
- Konserve kapaklarını sterilize etmek için paketinden çıkarın ve 10 dakika kadar kaynatın.
- İyice kaynattığınız kavanoz kapaklarını bir maşa ile tencereden çıkartın.
- Kapakları temiz bir bezin üzerine yerleştirin.
- Kullanacağınız kavanozları da aynı şekilde kaynatarak sterilize edin.
Video: Bu Sosu Her Sene Mutlaka Yaparız 👌🏻 Kışlık Domates Konservesi Tarifi 🍅
https://www.youtube.com/watch?v=iIyVazKCj-I
- Domatesler güzelce eriyip suyunu salınca blenderdan geçirip püre haline getirin.
- Kaynayan domates sosuna 3 yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı toz şeker ve yarım çay bardağı sirkeyi ilave edin.
- Yaklaşık 10 dakika daha ara ara karıştırıp kaynatmaya devam edin.
- Sürenin sonunda sosu ocaktan alın ve henüz sıcakken kavanozlara doldurun.
- Kavanozu ağız kısmına kadar doldurun ve kağıt havlu ile üzerlerini silin.
- Kaynattığınız kapaklardan bir tane alıp kavanozu sıkı bir şekilde kapatın.
- Son aşamada ise kavanozu ters çevirip ve soğumaya bırakın.
- Kışlık domates konserveleri hazır!