Yazın en güzel tatlısı: Çilekli tart kek tarifi
Yaz gelince ağır tatlılar yerini sütlü ve meyveli hafif tatlılara bırakıyor. Sürekli aynı tatlıları yapmaktansa, yeni ve lezzetli bir tarifimiz var. Çilekli tart kek tarifi, misafirlerinizi lezzetiyle de görüntüsüyle de büyüleyecek. Hazırsanız, tarife geçelim.
Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
Kreması için
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
Çilek Sosu İçin
- 1 su bardağı çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
Çilekli tart kek tarifi için:
https://www.youtube.com/watch?v=OFykrVYQPZ8
- İlk olarak keki için karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 1 çay bardağı toz şekeri alıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağı da ekleyip tekrar çırpın.
- Elenmiş 2,5 çay bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeler birbiriyle karışıncaya dek çırpın.
- Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp çok az un serpin ve hamuru boşaltın.
- Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarın ve soğuması için biraz bektin.
- Kreması için tencereye 3 yemek kaşığı toz şeker, 2,5 yemek kaşığı un,1 adet yumurta sarısı ve 2 su bardağı sütü koyun.
- Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alınana dek çırpın.
- Tencereyi ocağa koyun ve kremayı kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynayan kremayı ocaktan alın.
- İçine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip tereyağı eriyene dek karıştırın.
- Arada karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Keki servis tabağına ters çevirip çıkartın.
- Soğuyan muhallebiyi kekin orta kısmındaki boşluğa boşaltın ve eşit bir şekilde yayın.
- Çilekli sos hazır olana kadar buzdolabında bekletin.
- Çilekli sos için tencereye 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası, 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı suyu alın ve çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- 1 su bardağı çileği de ortadan kesin ve ilave edip karıştırın.
- Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Koyulaşan sosu soğumaya bırakın.
- Tatlıyı dolaptan çıkartın ve muhallebinin üzerine soğuyan çilekli sosu dökün.
- Çilekli tartı yine buzdolabına kaldırın ve 3-4 saat dinlendirin.
- Soğuyan tatlı servise hazır. Afiyet olsun.