Yemek Tarifi

Yedikçe yiyeceksiniz! 6 dakikada hazır balon gibi kabaran müthiş bir ekmek

Sabah kahvaltılarında farklı lezzetler yemeyi seviyorsanız ve farklı lezzetlere ilginiz varsa o noktada ihtiyacınıza yönelik muhteşem bir ekmek tarifi sizlerle. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz Pita ekmeği, kahvaltılarınızın gözdesi olurken balon gibi kabarıklığıyla sizi mest edecek. İşte sadece 6 dakikada pişirebileceğiniz balon ekmek…

Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 – 3 su bardağı un

Yapılışı;

Uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı yoğurdu alalım ve tüm malzemeler karışana dek karıştırma işlemine devam edelim. Tüm malzemeleri homojen bir kıvama gelene dek karıştırdıktan sonra sıvı karışımın içerisine unun bir kısmını ve 1 yemek kaşığı instant mayayı ilave edelim. Akabinde unun geri kalan kısmını da azar azar ilave ederken bir yandan da yoğurma işlemine devam edelim.

Hamuru güzel yoğurmak için tezgahın üzerine alalım ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru hazır hale getirdikten sonra tekrar yoğurma kabının içerisine alalım ve hamurun üzerini örtelim. Bu aşamada yaklaşık 1 saat kadar hamurumuzu mayalandıralım. 1 saatin sonunda mayası gelen hamuru tezgahın üzerine tekrar alın ve ilk olarak hamuru ortadan ikiye ardından 12 parçaya bölün. 12 parçaya böldüğünüz hamurlarınızı bezeler haline getirin.

Video: Yemelere Doyamayacaksınız 😋 6 Dakikada Pişen Balon Gibi Pita Ekmeği Tarifi

https://www.youtube.com/watch?v=HYLRjFIgg6E

Akabinde beze haline getirdikten sonra 1 adet bezeyi alın ve merdane yardımıyla hamurunuzu büyütün. Çok fazla inceltmeden orta kalınlıkta bir hamur elde etmeye özen gösterin. Açtığınız hamurları belirli aralıklarla fırın tepsinin içerisine dizin. Fırınımızı 250 dereceye ayarlayalım ve fırının ısınmasını bekleyelim. Fırın ısındıktan sonra 6 – 7 dakika kadar hamurlar kabarana dek pişirme işlemini gerçekleştirelim.

Pita ekmeği hakkında genel bilgi

Pita ekmeği, genellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağında kullanılan yassı bir ekmek türüdür. Basit, az sayıda malzemeden yapılır: genellikle su, un, maya ve tuz. Bu malzemeler karıştırılır, yoğrulur ve daha sonra ince bir tabaka halinde açılır. Sonrasında, çok yüksek bir fırın sıcaklığında hızlıca pişirilir.

Pita ekmeği pişerken, su buharı içindeki hava kabarcıkları ekmeği şişirir ve ekmek yuvarlak ve hafif bir kabuk oluşturur. Bu durum, pita ekmeğinin karakteristik “cepli” yapısını oluşturur. Pita soğudukça, şişlik iner ve ekmek içinde boş bir alan bırakır. Bu boşluk, pita ekmeklerini kesmek ve içlerine çeşitli malzemelerle doldurmak için ideal hale getirir. Bu yüzden, pita ekmeği genellikle dürüm, sandviç ve meze tabakları gibi çeşitli yemeklerde kullanılır.

Pita ekmeği hem sağlıklı hem de besleyici kabul edilir. Tam buğday unu kullanılarak yapılırsa, lif açısından yüksek olabilir. Ancak, işlenmiş beyaz unla yapılan pita ekmeği genellikle daha az lif içerir.

Ayrıca, pita ekmeği genellikle vegan ve vejetaryen diyetlerde de popülerdir çünkü genellikle hayvansal ürün içermez. Bu da onu çeşitli diyetler ve yemek tarzları için uygun bir seçenek yapar.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak