Yoğurt tatlısı tarifi ve yoğurt tatlısı nasıl yapılır? Klasik bir lezzet, kıvamı ile tam bir yoğurt tatlısı tarifi
Yoğurt tatlısı, hemen yetiştirmemiz gereken tatlı tariflerinden biridir. Aslında şerbetli olması nedeniyle böyle görünmez fakat oldukça pratik bir tariftir. Bu tarif, revani olarak da bilinir ancak revani, bambaşka bir tatlıdır. Sizler için revani ve yoğurt tatlısı arasındaki farkları araştırdık. Bununla ilgili yazımız aşağıdadır. Bunun yanı sıra yoğurt tatlısı, hepimizin çocukluğunda anne günlerinde veya toplantılarında en az bir kere yediği bir tatlıdır. Bazılarımızın, hala tadı damağındadır. İşte klasik bir lezzet olan çocukluğumuzun yoğurt tatlısı…
Yoğurt tatlısı, hemen yetiştirmemiz gereken tatlı tariflerinden biridir. Aslında şerbetli olması nedeniyle böyle görünmez fakat oldukça pratik bir tariftir. Bu tarif, revani olarak da bilinir ancak revani, bambaşka bir tatlıdır. Sizler için revani ve yoğurt tatlısı arasındaki farkları araştırdık. Bununla ilgili yazımız aşağıdadır. Bunun yanı sıra yoğurt tatlısı, hepimizin çocukluğunda anne günlerinde veya toplantılarında en az bir kere yediği bir tatlıdır. Bazılarımızın, hala tadı damağındadır. İşte klasik bir lezzet olan çocukluğumuzun yoğurt tatlısı…
Revani ile yoğurt tatlısı arasındaki fark nedir?
Revani, gözenekleri çok, bol yumurtalı olduğundan rengi sapsarı ve yumuşacık süngerimsi bir tatlıdır. Kıvam olarak pandispanyaya benzer.
Yoğurt tatlısı; daha sert, daha açık renk ve daha az kabarık hatta kıvam olarak Şam tatlısına benzer.
Klasik bir lezzet, kıvamı ile tam bir yoğurt tatlısı tarifi
Malzemeler
• 3 yumurta
• 3 çorba kaşığı yoğurt
• 3 kahve fincanı şeker
• 2,5 kahve fincanı irmik
• 4 kahve fincanı un(eleyin)
• 1 vanilya
• 1 kabartma tozu
Şerbeti için
• 9 kahve fincanı şeker
• 9 kahve fincanı su
• 1 dilim limon
İZLEYİN: YOĞURT TATLISI Nasıl Yapılır? | Oktay Usta
Hazırlanışı
- Önce şerbeti hazırlayalım. Şerbeti için 9 kahve fincanı şekeri, 9 kahve fincanı suyu ve 1 dilim limonu bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın. Ardından şerbetin tamamen soğuması için bir kenara alın.
- Bir karıştırma kabına, 3 yumurtayı ve 3 kahve fincanı şekeri alın ve köpürene kadar çırpın.
- Üzerine 3 çorba kaşığı yoğurdu, 2,5 kahve fincanı irmiği, 4 kahve fincanı, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın.
- Kareye yakın 24×30 cm ebatlarındaki bir fırın tepsisin, yağlayarak bu hamuru döküp birkaç kez sallayın.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, şerbette iyice soğudu ise, ikisini buluşturun. Ardından fırın kabının üzerini bir tepsi ile kapatıp, biraz oda sıcaklığından sonra da buzdolabında iyice soğuyup şerbeti çekene kadar bekletin.
- Dilimleyin ve üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.