Püf Noktası

Mutfak dolaplarına sıçrayan yağ lekelerini nasıl temizlemeliyiz?

Mutfak dolaplarına sıçraya yağlar temizlenmemesi durumunda, mutfak dolapları üzerine yer edinirken temizliğin çok daha ciddi boyutlarda olmasına neden olmaktadır. Mutfak dolaplarının temizliği diğer temizlik yöntemlerine öre çok daha hassas davranılması gereken durumlardan bir tanesi olurken, mutfak dolaplarının temizliğinin nasıl yapılması gerektiğine dair tüm detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz. İşte mutfak dolaplarına sıçrayan yağ lekelerini temizleme yöntemleri…

Bu yöntemler tüm yağları yok ediyor

Mutfak dolaplarına sıçrayan yağ lekeleri pek çok kadının en muzdarip olduğu konulardan bir tanesi olurken, dolap yüzeylerine herhangi bir hasar vermeden temizliğin sağlanılması son derece önemli olan hususların başında gelmektedir. Bilhassa renkli mutfak dolap kapakları, çeşitli ürünler ile karşılaştığında büyük ölçüde renklerinde çeşitli ölçülerde solma durumu meydana gelirken, mutfak dolaplarını doğal temizlik ürünleriyle silmek çok daha sağlıklı olacaktır. Mutfak dolaplarınızı etkili bir şekilde temizleyebilmek için şu adımları uygulamayı kesinlikle ihmal etmeyin!

Mutfak dolaplarını temizliğe hazırlayın

Mutfak dolaplarını temizlemeye başlamadan evvel mutfak dolaplarını temizliğe hazırlamak çok daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Mutfak dolaplarını temizliğe sağlayacak yöntemlerden bir tanesi şüphesiz dolapların içerisinin temizliğiyle alakalıdır. Mutfak dolaplarının içerisinde yer alan tüm kırıntılardan kurtulmak için mutfak dolabının içini elektrik süpürgesiyle çekmek son derece etkili bir yöntem olacaktır. Elektrik süpürgesiyle mutfak dolaplarının içerisinin çekilmesi temizliğin pratik bir şekilde bitmesine de yardımcı olacaktır. Tüm dolapların içerisini süpürdükten sonra mutfak dolaplarınız temizlenmeye ve kirlerinden arınmaya hazır hale gelecektir.

Mutfak dolaplarına sirkeli çözüm

Mutfak dolaplarında bulunan lekeleri temizlemenin en kolay ve etkili yöntemlerinden bir tanesi şüphesiz sirkedir. Sirke temizlik noktasında sıklıkla karşımıza çıkan bileşenlerin başında gelirken, mutfak dolaplarının temizliğinde de kuşkusuz en iyi olan yöntemlerden bir tanesidir. Sirkeyi, mutfak dolaplarının temizliğinde kullanmak için ilk olarak uygun bir kabın içerisine bir miktar kadar bulaşık deterjanı ve 1 çay bardağı kadar sirke ilavesinde bulunun. Mutfak dolaplarının sayısına göre üzerine su ekleyin ve tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Akabinde kirlenmiş ve yağlanmış olan mutfak dolaplarınızı bu su yardımıyla güzelce temizleyin. Temizlik esnasında yumuşak bir süngerden yardım alabilir akabinde mikrofiber bez yardımıyla mutfak dolaplarınızı durulama işlemi içerisinde bulunabilirsiniz.

Arap sabunu yağları anında yok ediyor

Mutfak dolabında bulunan yağları temizlemeye yardımcı olan bileşenlerden bir tanesi de şüphesiz arap sabunudur. Arap sabunu direkt olarak, yağların temizlenmesine endeksli olması dolayısıyla mutfak dolaplarında bulunan yağların kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Arap sabununu uygun bir kabın içerisinde bir miktar su ile açıp homojen formuna getirin. Akabinde uygun bir bez yardımıyla mutfak dolaplarınızın temizliğini güzelce sağlayın. Arap sabunun içerisinde yer alan bileşenler yağların yüzeyden kısa süre içerisinde arınmasını sağlarken aynı zamanda mutfak dolaplarınızın herhangi bir şekilde zarar görmesinin de büyük ölçüde önüne geçmektedir.

Karbonat ve elma sirkesi farkını görün

Karbonat ve elma sirkesinden oluşan formüller temizlikte son derece etkili sonuçların doğmasına yardımcı olurken, bu ikili mutfak dolaplarının yağlarını temizleme noktasında da son derece etkili oluyor. Uygun bir kabın içerisine bir fincan elma sirkesi ile 2 paket karbonatı alın. Akabinde bu maddelerin üzerine bir miktar kadar ılık su ilavesinde bulunun. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra uygun bir bez yardımıyla tüm mutfak dolaplarınızın temizliğini sağlayın. Bu karışım ile sağlayacağınız temizlikten fazlasıyla memnun kalacak ve dolaplarınızın temizliğini bu formülle sağlayacaksınız.

Video: Mutfak Dolabı Temizliği! | Pratik 3 Yöntem İle Kolayca Temizleyin!

Yukarıda yer alan temizleme yöntemlerinden dilediğinizi seçerek mutfak dolaplarınızda bulunan tüm yağ lekelerinden anında kurtulabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Ocaktaki pas lekesi nasıl çıkar? Ev hanımlarının dikkatine

Hemen hemen her gün ocaklarımızda yemek pişiriyoruz. Sürekli olarak bu şekilde ocakta yemek pişirilmesi ise ocakların eskimesine ve kirlenmesine yol
Püf Noktası

Ev işi yaparken yorulanların dikkatine. Ev işleri için pratik yöntemler nelerdir?

Ev işi yaparken yorulmak oldukça normla bir durum. Ancak bazı pratik yolları bilirseniz, ev işlerini çok hızlı bir şekilde tamamlayabilir