Sağlık

Yatmadan önce topuklarınıza limon sürerseniz ne olur?

Limon, sağlık açısından oldukça önemli bir besindir. İçerisinde yüksek miktarda vitamin ve minerale yer veren limon, aynı zamanda sadece insan sağlığı için değil temizlik için de kullanılmaktadır. Fakat bugün limonun çok farklı bir kullanım alanının olduğunu ve bu sayede limonun bizlere hangi faydaları sağlayacağını inceleyeceğiz. Bu yazımızda sizlere, neden uyumadan önce ayak altına limon ile masaj yapılması gerektiğinen bahsettik.

Neden topuklara limon sürülmeli?

Ayak tabanlarımız, bir şeyi çok hızlı bir şekilde emebiliyor ve direkt olarak kana karışmasını sağlıyor. Limonun içerisindeki sağlıklı besin maddelerinin direkt olarak kana karışması ile vücut sağlığını olumlu yönde ekilemiş oluyoruz. Limonun içeriğinde yer alan vitamin ve mineralleri de bu yol ile vücudumuza direkt olarak alabiliriz. Bu yüzden de uzmanlar, limonu ikiye bölüp ayakalara bölmüş olduğumuz bu limon dilimleri ile masaj yapılmasını tavsiye ediyor. Ek olarak deniz tuzu ekleyerek bu masajı yapabilirsiniz. Bu sayede limonun sağlamış odluğu faydaların yanında, aynı zamanda vücudunuzun iyot dengesini de sağlamış olacaksınız.

Ayak altına limon ile masaj yapmanın faydaları nedir?

Ayak altına limon ile masaj yapmanın insan sağlığına birçok faydası vardır. Bu faydalardan en bilineni ise limondaki yüksek oranda yer alan C vitaminini direkt olarak vücuda almamız. C vitamini, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayacaktır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi sayesinde de soğuk kış günlerine yaşayabileceğiniz birçok farklı hastalığa karşı kendinizi koruma altına almış olacaksınız. Aynı zamanda bu şekilde limonun içeriğinde yer alan antioksidan maddeler de akna karışmış olacak. Bu antioksidan maddeler sayesinde de vücutta bulunan tüm toksik maddeleri vücudunuzdan tek gece içerisinde atabilirsiniz.

Limon, doğal bir antibiyotik görevi görecektir. Bu özelliği sayesinde de topuklarımıza limon ile masaj yapmak, bir gece içerisinde direkt olarak vücutta bulunan bütün enfeksiyon ve iltihabın temizlenmesini sağlayacak. Aynı zamnda ödem attırıcı özelliği olan limon, vücutta yer alan ödemlerin bu şekilde atılmasını sağlayacaktır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan limon, hem sizi hastalıklardan koruyacak hem de çok daha hızlı bir şekile zayıflamanızı sağlayacak. Çünkü hızlı bir metabolizma sayesinde yağ yakma oranınız artacak. Limonun bu şekilde deniz tuzu ile brilikte kullanılması, ayakların daha güzel olmasını da sağlayacaktır. genellikle ayakta duran kişilerin ayak tabanları çok sert oluyor Bu sertleri gidermek için ise birçok farklı yöntemler deniyoruz. Limonu bu şekilde kullandığınızda, ayak tabanlarınaki nem dengesini sağlayacak ve daha sonra ise ayak tabanlarının daha yumuşak bir hale bürünmesini sağlayacak.

Ayak altına limon nasıl sürülür?

Ayak altına limon ile masaj yapmak, ayak tabanlarındaki yüksek emiş gücü sayesinde oldukça etkili bir yöntemdir. Limon içerisinde yer alan sağlıklı besin maddeleri, vitamin ve mineralleri de gecede bu şekilde vücudunuza alabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için ise size yarım limon ve 1 tatlı kaşığı deniz tuzu gerekiyor. Öncelikle bir adet limonu tam ortadan kesin. Daha sonra ise bu limonun iç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar deniz tuzu dökün. Bu sayede limonun faydaları ile birlikte vücudunuzun iyot dengesini sağlamış olacaksınız. Daha sonra ise hazırladığınız limonu ayak altına masaj yaparak ayak tabanlarınıza sürün. Bu işlemi gece uyumadan önce yaparsanız, limonun ve deniz tuzunun faydalarından maksimum faydayı sağlamış olacaksınız.

Limonun besin değerleri nedir?

Limon, oldukça besleyici bir meyvedir. İçeriğinde yer alan yüksek miktardaki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan limonun besin değerleri şu şekildedir:

100 gram
1 Adet (Orta)
Karbonhidrat (g)8.738.73
Protein (g)0.440.44
Yağ (g)0.360.36
Lif (g)1.411.41
Kolesterol (mg)00
Sodyum (mg)33
Potasyum (mg)157157
Kalsiyum (mg)34,00TL34
Vitamin A (iu)33
Vitamin C (mg)44.144.1
Demir0.110.11

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı
Sağlık

Duyunca inanamayacaksınız. Süpürge tohumunun faydaları nelerdir?

Bilimsel adı calluna vulgaris olan süpürge otu, tohumu ile insanlara şifa dağıtmaktadır. Halk arasında ise funda bitkisi olarak bilinen süpürge