Püf Noktası

Nohudun hangi sıcaklıktaki suyla ıslatılması gerekir?

Nohut, Türk mutfağının en sevilen ve aynı zamanda en besleyici bakliyatlarından bir tanesi olarak öne çıkar. Nohut pek çok yemekte, salatada ve mezede kullanılan, son derece faydalı bir besindir.  Nohut yemeği, nohutlu ekmek, çorba, güveç, tavuk, nohut ezmesi, nohut salatası, humus, falafel olarak çeşit çeşit yemekte severek kullanılan nohut, çok geniş bir kullanım alanına sahip olduğundan herkesin sofrasına mutlaka konuk olur. Ayrıca çok severek tüketilen leblebi de nohuttan yapılan bir yemiştir. Mutfakta nohut yemeği ya da nohut salatası hazırlarken nohutların bir türlü yumuşamaması veya uzunca bir süre boyunca pişmemesi işleri yavaşlatan bir sorundur. Peki, nohut pişirmeden önce nohudu ıslattığımız suyun sıcaklığı nasıl olmalıdır? İşte nohutla ilgili birçok püf noktanın yer aldığı detaylı yazımız.

Nohut ıslatılırken su sıcak mı yoksa soğuk mu olmalıdır?

Nohut pişirmeden bir gece önceden bir kapta ıslatılması, bu bakliyatın çok daha hızlı pişmesine ortam hazırlar. Nohut ıslatıldığı zaman suyu soğuk olmalıdır. Nohut bir gece önceden soğuk su dolu bir kapta bekletildiği için çok daha hızlı yumuşar ve pişer.

Nohudu pişirmeden önce neler yapılmalıdır?

Nohut pişirmeden evvel nohudu bol su ile önce iyice yıkayın ve daha sonra nohudu pişirmeden bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletin. Bu sayede nohut suyu çeker ve dış kabukları yumuşadığı için çok daha kolay pişer.

Nohut haşlamanın püf noktaları nelerdir?

  • Nohut haşlamadan önce yapmanız gereken ilk şey nohutların arasında kararmış olan nohutları ayıklamak olmalıdır. Daha sonra nohutları bir kaseye aktarın ve üzerine bol miktarda su ekleyin. Su bol miktarda olacağı için bu kasenin büyük olmasına özen gösterin.
  • Nohutların üzerini bolca soğuk su ile doldurun. Suya 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edin. Karbonat nohudun yumuşamasını sağlayacağı ve haşlama süresini kısaltacağı için karbonatı kullanmayı ihmal etmeyin. Nohutları bu su dolu kapta bir gece bekletin. Sonraki gün karbonatlı suyu süzün ve nohutları güzelce durulayın.
  • Haşlamak için nohutları büyük bir tencereye alın ve üzerini suyla doldurun. Nohutlar yumuşayana kadar haşlayın. Bu sırada üzerinde kahverengi köpük birikme durumunda bir kaşık ile kahverengi köpük birikintisini alıp atın.
  • Nohutlar yumuşadığı zaman suyunu süzün ve nohutları durulayın. Süzdüğünüz suyu atmamanızı öneririz zira bu suya aquafaba su denir ve son derece besleyici bir sudur.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Vazelinle çizik giderme işlemi nasıl yapılır?

Mobilyalarda meydana gelen çizik problemi pek çok kişinin en muzdarip olduğu konular arasında yer alırken, mobilyalarda bulunan çizikleri yok etmek
Püf Noktası

Tükenmez kalemi silmenin yöntemi var mıdır?

Tükenmez kalem, pek çok resmi evrakta kullanılan, çıkarılmayacağı düşüncesi ile yazarken iki kez düşünülen bir kalem türüdür. Tükenmez kalem ile