Teknoloji

Amazon hesabı nasıl silinir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte eski zamanlarda yalızca çevremiz ile etkileşime girebildiğimiz alışveriş kültürü de değişmiş oldu. İnternet alışverişleri için kurulan siteler ve geliştirilen uygulamalar ile insanlar dünyanın dört bir yanından alışveriş yapma imkanı bulmaya başladı. Bu kapsamda en çok tercih edilen uygulama olan Amazon ile dünyanın her yerinden ürün alabiliyor, hatta gelişen sistemleri ile Amazon Prime üyesi olarak farklı imkanlardan faydalanabiliyorsunuz. Fakat tabii tüm bu yeniliklere ve fırsatlara rağmen bazen insanlar Amazon hesaplarını silmek isteyebiliyorlar. Bu yazımızda Amazon hesabınızı nasıl silebileceğinizi anlattık.

Amazon hesabı nedir?

Amazon hesabı, Amazon bünyesinde alışveriş yapmanızı ve yaptığımız alışverişlerde fırsatlardan faydalanmanızı sağlayan hesaptır. Kıtalararası bir alışveriş kültürü oluşturan amazon ile ülkenizde satılmayan ürünleri farklı ülkelerden sipariş ederek kullanabilirsiniz. Amazon hesabı aynı zamanda video ve oyunlar için de kullanabileceğiniz Amazon Prime yeniliği ile karşımıza çıkıyor. Yalnızca bir alışveriş sitesi olarak başlayan amazon gelişimi ile birlikte dünyanın pek çok yerinde hem dizi ve film izlemek için hem de oyun için kullanılan bir uygulama oldu. Amazon hesabınız olduğu zaman Amazon içerisinde alışveriş yapabilir ve bu alışverişler ile çevrenizde bulamayacağınız ürünleri elde edebilirsiniz.

Amazon hesabı nasıl silinir?

Bazı durumlarda insanlar Amazon hesapları gibi internet alışveriş hesaplarını silmek isteyebilirler. Bu durum meydana geldiği zaman hesaplarınızı silmeniz için izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. İnternet üzerinden dünyanın dört bir yanında alışveriş yapma imkanı sunan amazon hesabınızı silmek için uygulayabileceğiniz adımlar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • İlk olarak Amazon resmi internet sitesine giriş yapın. Eğer oturum açtıysanız sizi direkt olarak ana sayfaya yönlendirecektir. Oturum açmadıysanız, öncelikle ”Hesap ve Listeler” kısmından oturum açmanız gerekiyor.
  • Oturumunuzu açtıktan sonra bekleyen siparişinizin ya da işleminizin olmadığından emin olmanız gerekiyor. Eğer bekleyen herhangi bir işleminiz varsa hesabınızın silinmesi bu işlem sonlanana kadar bekleyecektir. Amazon işlemlerinizi ve siparişlerinizi direkt olarak sonlandırmak için sayfanı sağ üst köşesinde yer alan ”Siparişler” kısmına tıklayın. Burada karınıza çıkan seçeneklerden ”Açık Siparişler”i seçin. Siparişinizin sağ kısmında yer alan ”Ürünleri İptal Et” butonuna tıklayın. Son olarak ekranın en sağ kısmında yer alan ”Seçilen ürünleri İptal Et” butonuna tıklayın.
  • Daha sonra ana sayadan ‘Yardım” kısmına geçiş yapın. Bu kısımda sayfanın sağ altı kısmında ”Sana Yardımcı Olalım” isimli butonu seçin.
  • Ardından bu ekranda en altta yer alan ”Daha Fazla Yardıma İhtiyacın Mı Var?” butonunu seçin. Bu buton ”Yardım Konularına Göz At” kısmında yer almaktadır.

  • Daha sonra yana açılan seçenek menüsünden ”Bize Ulaşın” seçeneğine tıklayın.
  • ”Bize Ulaşın” kısmında yer alan ”Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?” alanında ”Prime ya da Başka Bir Şey” seçeneğini seçin.
  • Burada yer alan ”Sorununuz Hakkında Daha Çok Bilgi Verir Misiniz?” ekranında ”Lütfen Bir Seçim Yapın” ikonuna tıklayın.
  • Daha sonra seçenekler arasında ”Oturum Açma ve Güvenlik” seçeneğine tıklayın.
  • İkinci kez karşınıza ”Lütfen Seçim Yapın” alanı çıkacak. Bu alan diğer seçeneğin altında yer almaktadır. buraya tıklayarak açılır pencereden seçenekleri görebilirsiniz.
  • Seçenekler arasında ”Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan yardım panelinden dilediğiniz silme şeklini seçin. E-posta ile hesap silme, telefon ile hesap silme ya da müşteri temsilcisine bağlanarak hesap silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Hesabınızın silinmesi için başvurunuz onaylanana kadar bekledikten sonra iletişim kurduğunuz Amazon müşteri temsilcisi tarafından belirtilen sürede  hesabınız kapatılacaktır.

Amazon hesabı mobil uygulamadan silinebilir mi?

Amazon hesabınızı silmek için Amazon resmi internet sitesi üzerinden belirli adımları izlemeniz gerekiyor. Bu adımları takip ettiğiniz zaman kolaylıkla hesabınızı silebilirsiniz. Amazon hesabı mobil uygulama üzerinden silinemiyor. Mobil uygulama yalnızca amazon müşterilerinin daha hızlı ve kolay işlem yapması için tasarlanmış bir alan olduğundan, hesabınızı silmek için amazon resmi internet sitesine gitmeniz gerekiyor.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Teknoloji

Fotoğrafları çizime çeviren programlar nelerdir?

Son dönemlerde fotoğrafları çizime çeviren uygulamalar ve görüntüler pek çok kişi tarafından popüler olan aynı zamanda sosyal medya hesaplarınca da
Teknoloji

Düşük sistem gereksinimli oyunlar nelerdir?

Günümüzde teknoloji oldukça gelişti. Bu gelişim ile birlikte bilgisayar oyunları da gelişmeye devam ediyor. Ancak ülkemizde teknolojiye ulaşmak oldukça zor