Bitki çayı nasıl demlenir? Meğer bir çoğumuz yanlış demliyormuşuz
Baharat ve bitkiler hakkında merak ettiğiniz bir çok şeyi, aktar Hatice Ertan soru.com.tr için yanıtladı. Bitki çayı demleme yöntemi, yağ yakıcı bitkiler, hamilelikte bitki çayı kullanımı ve kabızlığa iyi gelen bitkiler.
Bitki çayı nasıl demlenmeli?
Bitki çayı, eğer yumuşak çiçek ve yaprak şeklinde ise çayımız, önce sıcak su bardağı doldurulur. Sıcak su kaynatılır. Sonra bardağa doldurulur. Onun üzerine bitki atılır. Yani önce bitki değil önce su sonra bitki. 3-4 dakika bitkinin cinsine göre 5 dakika, 6 dakika, 10 dakika demlenir. Sonra da içilir.
İzleyin: Bitki çayı nasıl demlenir? Meğer bir çoğumuz yanlış demliyormuşuz
Yağ yakıcı bitkiler hangileri?
Yağ yakıcı bazı bitkilerimiz var. Buna örnek olarak biberiyeyi verebiliriz. Yağ yakma da etkili olur. Bunun yanı sıra da yeşil çay etkili olur zayıflamada ve sağlıklı olur. Örnek verebileceğim çaylar bunlar.
Biberiye, yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İçerdiği maddeler ile ağrıları dindiren ve iltihabı söküp atan biberiye, insan sağlığına oldukça faydalıdır. Baharat olarak kullanılan biberiye, Aynı zamanda çay olarak da tüketilebilmektedir. Bununla beraber aromaterapide bir numaralı doğal ürün olan biberiye, kilo vermeden kansere karşı korumaya kadar birçok alanda etkili bir bitkidir. Ödeme ve iltihapa çözüm. Biberiyenin şaşırtıcı faydaları için tıklayınız.
Hamilelikte bitki çayı tüketirken dikkat
Hamilelikte çay konusunda bitkisel de olsa çok dikkatli davranmak lazım. Ihlamur çayı tüketilebilir, papatya çayı tüketilebilir. Bunların dışındaki çaylar da çok dikkatli olmak lazım. Bizim mesleğimiz de doktorluk gibi. Yani ezbere bir takım bitkileri uygulamak zararlı olur.
Gebelik dönemi bebeklerin hayatları boyunca en hızlı geliştikleri ilk dönemdir. Bu dönem özellikle 3. Aydan itibaren kritik bir dönem olduğu için tüketilen besinler doğrudan bebeği etkilemektedir. Kullanılan zararlı ve ya yararlı tüm besinler bebeğin doğduktan sonraki hayatında çok belirleyici bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Anne adayı olan kişinin bebeğin ve kendisinin sağlığı için tüketmesi gereken doğal ve sağlıklı besinler bulunmaktadır. Bu besinler pek çok uzmanın da tavsiye ettiği ürünler arasında yer almaktadır. Peki, hamilelik döneminde anne adaylarının tüketmesi gereken besinler nelerdir? İşte detaylar için bu makalemize bakabilirsiniz…
Kabızlığa iyi gelen bitkiler
Kabızlıkta öncelikle bağırsak sağlığını bir kontrol ettirmek lazım. Acaba bağırsak çalışmasında bir bozukluk mu var? Bağırsağın sindiriminde yardımcı olan faydalı mikroplar var. Onlar azalmışsa bağırsağın çalışmasında bir bozukluk görülebilir. Ya da diğer organlar var sindirime yardımcı olan mesela karaciğer. Karaciğerden salgılar gelip bağırsakta sindirime yardımcı oluyor salgılar. Karaciğerin salgılarında bir bozulma varsa yine sindirimde bozulma olur. Onu öncelikle tayin edip ona göre bitki uygulamak lazım.
Sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmak kişinin yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen durumların başında gelmektedir. Metabolizmanın çalışmasına yardımcı olacak gıdaların tüketilmesi kişinin sağlıklı bir boyutta olmasına yardımcı olan durumların başında gelirken, çeşitli kabızlık problemlerinin oluşma ihtimalinin önüne geçmektedir. Bu durum itibarıyla kabızlık problemini ortadan kaldırmak için bu gıdaları hayatınızdan ihmal etmeyin. İşte kabızlığı anında yok eden o gıdalar için şu yazımıza göz atın…
Karaciğer yağlanmasında başlıca önerebileceğim bitkiler deve dikeni tohumu, karahindiba ve enginar. Peki karahindibanın faydaları nelerdir, karahindibayı nasıl tüketmeliyiz?
Karahindiba bitkisi tüketim bakımından papatya le aynı nitelikleri taşımaktadır. Karahindiba geçmişte krem olarak kullanılmak üzere taze şekilde ezilip macun haline getirilen bir bitkiydi. Günümüzde ise genel tüketim şekli bitki çayı yapmaktır. Karahindiba tüketmek isteyenler papatya çayı hazırlar gibi karahindibayı kaynar su içerisinde bekletebilir, demlendikten sonra yaprakları süzebilir ve dilerlerse bal ya da limon le tatlandırarak tüketebilirler. Karahindiba aynı zamanda tat verici olarak yemekleri pişirirken de kullanılabilir ancak bu tüketim daha seyrek şekilde tercih edilmektedir. Karhindiba faydaları için bu yazımızı okuyabilirsiniz.
ebru
Kasım 29, 2022Çok severim zencefili gerçekten çok faydalı teşekkürler