Yemek Tarifi

Üçgen börek nasıl yapılır? Sosu ile büyüleyecek

Kültürümüzde böreğin önemi oldukça büyük. Her yörenin de kendine özgü bir börek tarifi bulunuyor. Birbirlerinden güzel olan bu böreklerin en güzel tarafı ise herkesin bu börekleri severek tüketmesi. Peki ya hiç sosu ile büyüleyen üçgen böreği denediniz mi. Muska böreği olarak da bilinen üçgen börek, tadı ve çıtır çıtır yapısı ile herkesin en sevdiği börek olmaya aday. Bu yazımızda sizlere, üçgen böreğin nasıl yapılacağını anlattık. Üçgen börek hazırlamak için gerekli olan malzemeler şulardır:

  • 3 adet yufka

Sosu için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • Yarım çay bardağı su (60 ml)
  • İç harcı için
  • 1 kase lor peyniri
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Üçgen börek nasıl hazırlanır?

Videolu anlatım için: SADECE 3 YUFKAYLA 👌🏻 5 Dakikada Fırına Atmalık Üçgen Börek 😋

Üçgen börek hazırlamak için öncelikle böreğimizin sosunu hazırlamamız gerekiyor. Bunun için uygun bir karıştırma kabı içerisine 1 adet yumurta, yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü alalım. Daha sonra ise karıştırma kabı içerisine almış olduğumuz bütün malzmeleri güzelce çırpalım. Sosumuzu hazırladıktan sonra ise yufkamızı tezgaha serelim. Ardından da yufkamızı, hazırlamış olduğumuz sos yardımı ile güzelce ıslatalım. Daha sonra ise ikinci kat yufkayı da aynı şekilde serelim ve bu yufkayı da fırça ayardımı ile sosa bulayalım. Üçüncü kat yufkayı da aynı şekilde serip, sosa bulayalım.

Bütün yufkaları üst üste serdikten sonra ise peynirli harcımızı hazırlamamız gerekiyor. İç harç için ayırmış odluğumuz peynirleri rendeleyelim ve bir karıştırma kabı içerisine alalım. Daha sonra maydanozları da ince bir şekilde kıyalım ve karıştırma kabına alalım. Bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırarak iç harcımızı hazırlayalım. İç harcı hazırladıktan sonra yufkanın tamamımı kaplayacak şekilde iç harcımızı serelim. İç harcımızı serdikten sonra ise yufkayı kenardan iç kısma doğru hafifçe katlayalım. Sonra ise sıkı rulo halinde yufkamızı saralım.

Bir kısmı ortaya kadar rulo haline getirdikten sonra aynı şekilde diğer tarafı da sıkı bir rulo halinde ortaya kadar saralım. Ruloların birleşmiş olduğu kısımları da uzunlamasına keselim. Bu şekilde iki farklı rulo elde etmiş olacağız. Daha sonra ise pişirme safhasına geçmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle hazırladığımız ruloları üçgen biçiminde keselim. Daha sonra ise kestiğimiz bu üçgenleri de pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsileri üzerine yerleştirelim. Daha sonra ise böreklerin güzel bir şekilde kızarabilmesi için üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştıralım. Daha sonra ise böreklerin üzerine fırça yardımı ile sürelim. En sonunda ise susam serpelim ve fırına verelim. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında, yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. En sonunda da böreklerin ilk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.